Penge til ny sæson af Norskov

Kultur og fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune er klar med 600.000 kroner til seks nye afsnit af den populære serie

Lars Hofmeister og Jens Hukiær
På grund af lave seertal lagde TV2 sidste år politidramaet Norskov i graven. Men hvis produktionsselskabet bag tv-serien kan skaffe pengene, bliver der lavet en sæson 2.
Frederikshavn 1. september 2016 18:24 - Opdateret 2. september 2016 09:05

FREDERIKSHAVN: Politikerne i kultur- og fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune sagde torsdag ja til at støtte en ny omgang af tv-serien Norskov med 600.000 kroner.

Frederikshavn Kommune har modtaget henvendelse fra parterne bag produktion og udvikling af tv-serien med henblik på at filme en sæson 2 af politidramaet, der som bekendt foregår i Frederikshavn, og som blev vist sidste år.

TV2 mente ellers, at seertallene var for lave, og derfor blev tv-serien lagt i graven.

Men produktionsselskabet bag Norskov har altså ikke opgivet håbet om at skaffe penge til en ny sæson, og et skridt på vejen er de 600.000 kroner fra Frederikshavn Kommune.

- Vi anbefaler at støtte Norskov med de 600.000 kroner, og vi sender anbefalingen videre til økonomiudvalget, der har en pulje med penge til kulturevents og markedsføringstiltag. Vi anser det her for et godt markedsføringstiltag, oplyser Mogens Brag (V), formand for kultur og fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune.

- Med vort engagement i den Vestdanske Filmpulje - en gruppe af 10 jyske kommuner - så er det her et indsatsområde, og vi forventer også at det filmsamarbejde giver penge til projektet. Så ville det se mærkeligt ud, hvis ikke den kommune, hvor optagelserne foregår, også spæder til, siger Mogens Brag.

Beskedent beløb

Han understreger samtidig, at der er tale om et forholdsvist beskedent beløb. Sidste gang var budgettet for de 10 afsnit 65 millioner kroner. Denne gang er der tale om seks afsnit og følgelig et mindre budget.

- Men sidste gang boede et filmhold med omkring 100 mennesker otte måneder i Frederikshavn, mens optagelserne stod på. Nu bliver produktionen lidt mindre, men når holdet lægger sin handel lokalt, så får vi de 600.000 tilbage mange gange ved en sådan serieproduktion, fastslår udvalgsformanden.

Mogens Brag forventer, at økonomiudvalget har sagen med på sit næste møde.

Norskov havde i gennemsnit 634.000 seere, da den første gang rullede over tv-skærmene i Danmark.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...