Brønderslev

Penge til udvikling

Brønderslev er én af 10 kommuner, der får tilskud

Lene Hansen: - Pædagoger skal på kursus.

Lene Hansen: - Pædagoger skal på kursus.

Børne- og Undervisningsministeriet har udvalgt Brønderslev til at være en af 10 kommuner, hvis institutioner nu får støtte til inklusion af børn. Et område, kommunen selv satser på, med en pulje på én million kroner i 2013.
Kommunerne oplever i disse år øgede udgifter til specialundervisning og specialbørnehaver. Det er både dyrt for samfundet, ligesom nogle børn også kan opleve at blive sat uden for fællesskabet. Derfor arbejder man med en tilgang, hvor man på institutionerne bliver bedre til at rumme børns forskelligheder og særegne talenter – den såkaldt inkluderende tilgang. I Brønderslev Kommune er det bl.a. pædagoger og lærere, som skal på kursus:
Borgmester Lene Hansen siger:
- Vi ved, at efteruddannelse er vigtigt. Og vi ved samtidig, at pædagoger og lærere, der er tæt på børnene og møder dem i øjenhøjde, kan gøre en verden til forskel for det enkelte barn. Derfor satser vi benhårdt på, at vores medarbejdere får uddannelse som inklusionsvejledere.
Men det er også i fritidslivet, at kommunen satser på inklusion. Brønderslev Kommune har både fritids- og specialguider ansat. De skal hjælpe børn med at komme ind i fritidslivet via f.eks. foreninger:
- For nogle børn er det slet ikke naturligt at møde op i den lokale spejderklub og blive en del af fællesskabet. De børn trænger til en voksen, der kan følges med dem og så at sige tage dem i hånden og gøre dem trygge, når de skal møde nye fællesskaber.
- Vores fritidsguider har f.eks. fat i omkring 100 børn, og det er en sejr, hver gang et barn bryder ud af ensomheden og får nye sociale relationer, forklarer Lene Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.