Pengeregn over pensionskunder

Flere hundrede tusinde kunder har udsigt til kæmpe gevinst

Flere hundrede tusinde kunder har udsigt til kæmpe gevinst. Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Flere hundrede tusinde kunder har udsigt til kæmpe gevinst. Arkivfoto Foto: Torben Hansen

DANMARK:Tusindvis af kunder i landets tre største pensionsselskaber får nu tilbud om at få forøget deres pension med op til 30 pct., skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Efter massivt pres fra både kunder og rådgivere har pensionskoncernen Danica besluttet at åbne for pengesluserne til kunder, der har sparet op med såkaldte ydelsesgarantier på typisk 4,5 pct. p.a.
Konkurrenterne PFA og Nordea Liv og Pension har i forvejen fremsat lignende tilbud for at frigøre sig fra de tyngende garantier.

Milliarder af kroner

De tre selskaber har dermed banet vejen for en historisk omfordeling af et stort to-cifret milliardbeløb, og dermed øges presset betydeligt mod andre kommercielle selskaber som AP Pension, Skandia, SEB Pension og Topdanmark liv for også at åbne kasserne.

Hidtil har pensionsselskaberne selv beholdt garanti-milliarderne, når kunderne har ladet sig overtale til at forlade den klassiske garantiordning til fordel for en mere usikker, men måske også mere givtig opsparing til renter, der udelukkende bestemmes af udviklingen på finansmarkederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.