PensionDanmark vil have kodeks i byggebranchen

PensionDanmark vil have et socialt ansvarligt kodeks i byggebranchen. Dansk Byggeri ser det som godt initiativ

6. september 2013 12:02 - Opdateret 6. september 2013 12:05

PensionDanmark vil have kodeks i byggebranchen

PensionDanmark, der er en stor investor på ejendomsmarkedet, vil have et kodeks for socialt ansvarligt byggeri. Pensionskassens direktør, Torben Möger Pedersen, kommer med opfordringen på arrangementet Ejendomsdagene i Vejle fredag.

- Jeg foreslår, at der indledes en dialog mellem de større private og offentlige bygherrer og byggebranchens organisationer på både lønmodtager- og arbejdsgiversiden, lyder det fra direktøren i en tale til branchen.

- Sigtet er at udarbejde et egentligt kodeks for social ansvarlighed i danske bygge- og anlægsprojekter, siger Torben Möger Pedersen.

Et kodeks kan blandt andet være med til at undgå social dumping og sikre, at der er lærlingepladser til danske unge.

Lars Storr-Hansen, direktør i brancheorganisationen Dansk Byggeri, mener, at det er et glimrende initiativ.

- Klare aftaler med tidlig inddragelse af alle parter er afgørende for succes i byggeprocessen. Og det er vigtigt, at der er en løbende dialog mellem de ledende parter og - ikke mindst - et smidigt konflikthåndteringssystem, siger han om forslaget.

PensionDanmarks direktør vil tage udgangspunkt i det eksisterende kodeks for god selskabsledelse, som det er frivilligt for virksomhederne at tilslutte sig. Men takker man nej, forventes det, at man har en god forklaring på ikke at følge anbefalingerne.

- Branchen kan med fordel samarbejde om at udvikle et kodeks. Det vil være mere effektivt end bureaukratiske regler eller lovgivning, siger Torben Möger Pedersen i Vejle.

PensionDanmark har investeret 10 milliarder kroner i bolig- og erhvervsejendomme i Danmark, svarende til syv procent af formuen. Målet er at øge investeringerne i ejendomme til 10 procent af formuen frem til 2015.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...