Pensioneret læge får bøde på 50.000 for flere års sjusk

En gigtlæge har i årevis forsømt behandlingen af sine patienter, og det koster ham nu 50.000 kroner.

Pensioneret læge får bøde på 50.000 for flere års sjusk Foto: Scanpix/Simon Læssøe

Pensioneret læge får bøde på 50.000 for flere års sjusk Foto: Scanpix/Simon Læssøe

Stribevis af patienter er blevet svigtet af deres læge, da han gennem mere end 12 år har udsat dem for forsømmelse og skødesløshed.

Derfor er den i dag 71-årige gigtlæge blevet idømt en bøde på 50.000 kroner af Retten på Frederiksberg.

I perioden 2001 til 2014 er 14 patienter blevet behandlet skødesløst, og retten har vurderet, at lægen ikke har udført sit arbejde godt nok.

Det skyldes blandt andet, at han har sløset med at skrive patienternes journaler, blandt andet ved ikke at have skrevet deres sygdomshistorie grundigt nok.

Lægen manglede desuden også at skrive, hvordan nogle informationer var fremskaffet, og om det var sket med patienternes samtykke.

Samtidig har lægen flere gange givet langvarige og overdrevne behandlinger til patienterne, der blev behandlet på hans klinik på Frederiksberg, og i flere tilfælde skete det, selv om der ikke var grundlag for at påbegynde behandlingerne.

Til gengæld er lægen blevet frifundet i et andet forhold om svindel. Han blev nemlig også beskyldt for at fortsætte sit arbejde som læge, selv om Sundhedsstyrelsen i sommeren 2014 fratog ham autorisationen til at drive lægegerning.

Ifølge anklageskriftet skulle den 71-årige alligevel have haft mere end 400 konsultationer på sin klinik i de tre efterfølgende måneder, og det fik anklagemyndigheden til at kræve 60 dages betinget fængsel.

Dog konkluderede Retten på Frederiksberg, at speciallægen ikke havde forbrudt sig mod Sundhedsstyrelsens beslutning, og at han kun er skyldig i skødesløs behandling af gigtpatienterne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.