Pensionist faldt på sin egen glatte vej

Kommunen salter ikke de små veje

Carsten Tolbøll
- Jeg synes, det er for dårligt, at der ikke gjort noget mod glat føre på vores vej, siger Mogens Voigt, der gled og faldt på dette sted i går formiddag.
Vintervejr 13. december 2017 15:46

SILLERSLEV: I går formiddags gik det galt for Mogens Voigt. Bogstaveligt talt.

- Jeg gik på vejen uden for vores hus, og pludselig faldt jeg. Asfalten var spejlglat, og der var ikke saltet. Jeg kom ikke alvorligt til skade, men jeg slog mit haleben, fortæller pensionisten fra Sillerslev.

Navnet vil være bekendt for ældre læsere. I 1970’erne sad Mogens Voigt i Folketinget for Fremskridtspartiet. I 2002 købte han sammen med sin kone et husmandssted på Højgårdsvej i Sillerslev for at være tættere på parrets barn, som boede på Mors med sin familie. Parret fra Fyn er faldet til på Mors i den smukt renoverede landejendom tæt ved vandet.

- Men jeg kan ikke forstå, at kommunen er holdt op med glatførebekæmpelse på de små veje. Det var, hvad jeg fik at vide, da jeg ringede til kommunens vejformand. Det vil sige, at alle, der bor uden for de store veje, skal frygte for deres førlighed, siger Mogens Voigt.

Carsten Tolbøll
Højgårdsvej har kun tre faste beboere, men en del børn og unge færdes på den på vej til og fra skole.

Han har printet vejlovens kapitel 8 ud. Her står der, at vejmyndigheden, i dette tilfælde kommunen, har pligt til at sørge for snedrydning og træffe foranstaltninger mod glat føre. Men der står også, at vejmyndigheden bestemmer omfang og rækkefølge, og efter forhandlinger med politiet kan undtage enkelte vejstrækninger fra vinterforanstaltninger.

Og i maj i år vedtog kommunens udvalg for teknik og miljø et nyt vinterregulativ, som er det, Mogens Voigt har måttet lide under. Som dengang beskrevet i Morsø Folkeblad skar kommunen ned, og det gik særligt ud over vejkategori C, som er de mindste, kommunale biveje.

Carsten Tolbøll
Mogens Voigt og hans kone bor i en renoveret landejendom lige ud til vejen.

Regulativet hævede serviceniveauet på de mest trafikerede og sænkede det på de mindst trafikerede veje. Hertil siger udvalgsformand Meiner Nørgaard (DF):

- C-vejene får som de eneste ikke saltning efter de nye regler, og vi er helt holdt op med grusning, efter at der kom klager over det fra borgere. Derimod bliver der stadig snedryddet på C-ruterne, når først A- og B-ruterne er ryddet, siger Meiner Nørgaard.

Han siger, at reaktionen fra Mogens Voigt er den første, han har hørt om, efter at regulativet blev ændret:

- Men som altid ved nye tiltag, evaluerer vi dem, når de har fungeret et stykke tid, og det vil vi gøre i april 2018.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...