Pensionist gik amok på rådhus

Medarbejdere blev overfaldet og slået med en kædelås, da en 40-årig invalidepensionist gik amok over ikke at have fået sin pension sat ind på kontoen.

Det var her i Hjørring Kommunes borgerservice på det tidligere rådhus i Vrå, at den 40-årige gik amok.  
 Arkivfoto: Hans Ravn

Det var her i Hjørring Kommunes borgerservice på det tidligere rådhus i Vrå, at den 40-årige gik amok. Arkivfoto: Hans Ravn

Fredag eftermiddag kogte en 40-årig invalidepensionist over. Siden onsdag havde han forgæves ventet på at få sin pension ind på kontoen. Da han kl. 14.50 gik ind på det tidligere rådhus i Vrå, som nu er Hjørring kommunes borgerservice, havde han en kraftig kædelås fra sin knallert hængende om halsen. Han fik besked på, at der var lukket og begyndte derfor at råbe og skrige. Først truede han verbalt med at ville smadre to kvindelige medarbejdere, der sad tæt på skranken, så tog han fat på at smide rundt med stole, computere og andet inventar. En af de kvindelige medarbejdere kom for tæt på og fik flere spark på kroppen og slag i ansigtet. Derefter greb han kædelåsen og hamrede den ned i disken og i en glasmontre med den gamle borgmesterkæde fra Løkken/Vrå Kommune. Borgmesterkæden blev revet i stykker og smidt ned af en trappe. En anden kvindelig medarbejder kom til, og hun blev, ifølge vidneudsagnene, slået med kæden på kroppen og i ansigtet. I mellemtiden var politiet blevet tilkaldt, og efter ca. minutters raserianfald blev den 40-årige overmandet af to betjente. Medarbejderne slap med knubs, men var selvfølgelig voldsomt chokerede og modtog efterfølgende krisehjælp. Erkendte hærværk Under lørdagens grundlovsforhør ved retten i Hjørring, erkendte den 40- årige en stor del af forløbet, men afviste at have slået medarbejderne med kædelåsen. - Jeg havde i to dage rykket for at få mine penge, men de foretog sig ikke en skid, sagde den 40-årige, der afviste at han var påvirket af alkohol eller stoffer. Han har en mindre hjerneskade fordi han for 15 år siden kørte ind i en lygtepæl uden styrthjelm og pådrog sig en hjerneblødning. Han fik sidste år en dom på fire måneders fængsel for at overfalde to plejehjemsassistenter på De Gamles Hjem i Vrå 3. november 2005. Han har også en mindre voldsdom fra 2002. Dommeren varetægtsfængslede ham i fire uger af frygt for at han skulle fortsætte med at gå besærk. Den afgørelse blev kæret til landsretten. Forfærdet borgmester Hjørrings borgmester Finn Olesen(S) var lørdag formiddag ude og tale med de involverede medarbejdere, som også mødtes med deres chef for tale tingene igennem. - Jeg er selvfølgelig forfærdet over at sådan noget kan ske, og det er trist at vi lever i et samfund, hvor man på den måde går til ekstremer, siger Finn Olesen. I den kommende tid vil det blive diskuteret, om der skal strammes op på sikkerheden i de kommunale forvaltninger.