Hele landet

Pensionist i egen bolig: Du betaler en del af skattelettelserne

Hvis regeringen skærer i rentefradraget for at give til folk i arbejde, gør det ondt på pensionisterne.

Foto: Scanpix/Torben Christensen

Foto: Scanpix/Torben Christensen

HELE LANDET: Folkepensionister med ejerbolig kommer til at betale en del af regningen for de skattelettelser, som regeringen vil give til de danskere, der arbejder.

Det bliver ifølge DR Nyheder en konsekvens af den skattereform, der er en del af regeringens 2025-plan.

Det skyldes, at regeringen vil beskære rentefradraget. Nye beregninger fra tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at det lavere rentefradrag vil betyde en ekstra skatteregning til halvdelen af landets pensionister.

Når halvdelen af landets pensionister står til at miste penge, skyldes det, at de ikke får del i 2025-planens skattelettelser. De er nemlig målrettet folk, der er i arbejde. Enten i form af et ekstra jobfradrag, pensionsbonus eller topskattelettelser.

Skatteminister i forsvar

Det er helt skævt, mener Michael Teit Nielsen, der er underdirektør i Ældre Sagen.

- Det er jo sådan set dem, der er på folkepension nu, som har bygget det samfund op, som vi andre bevæger os rundt i, siger han til DR Nyheder.

- Det er den generation, der har finansieret hele vores velfærdssamfund. Derfor synes vi også, der burde være en økonomisk erkendtlighed til dem, der er gået på folkepension.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) forsvarer skattereformens finansiering.

- En meget lille del af regningen ved at sænke rentefradraget rammer pensionister. Så nej, den kritik kan jeg helt ærligt ikke forstå, siger han til DR Nyheder og fortsætter:

- Særligt ikke når man sætter det i lyset af, at vi skal gøre vores samfund rigere. Og det gør vi ved at belønne dem, som er ude på arbejdsmarkedet, ved at få dem til at arbejde mere. Det gøres ikke ved at sænke skatten for pensionister.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.