Udland

Pensionist scorer rekordgevinst: Kom foran i lotto-køen

En 84-årig kvinde satsede to dollar i lotto og vandt den største gevinst nogensinde i USA.

Pensionist scorer rekordgevinst: Kom foran i lotto-køen

USA har i ugevis ventet på at få besked. Hvem var den heldige, der vandt Powerball-lotteriets rekordgevinst på 590,5 millioner dollar i maj?

Onsdag blev det på et pressemøde afsløret, at vinderkuponen til en værdi af næsten 3,4 milliarder kroner er købt af den 84-årige Gloria MacKenzie, skriver avisen Chicago Tribune.

Og det kan hun takke en venlig sjæl for, som lod hende komme foran i køen, da hun købte sin lottokupon. I ugevis var lottopuljen vokset, og det skabte lange køer af lottospillere over hele USA.

- En anden køber af en lottokupon var venlig og lod mig komme foran i køen, så jeg kunne sikre mig vinderkuponen, siger hun.

Gloria MacKenzie gav to dollar for kuponen. Det gav hende en sandsynlighed på én til 175 millioner for at vinde. Risikoen for at blive ramt af et lyn i USA er til sammenligning på én til 280.000.

Gevinsten er den største, der nogensinde er vundet af en enkelt person. Den hidtil største lottogevinst blev udbetalt i marts 2012 og var på 656 millioner dollar. Men dengang blev pengene delt blandt flere vindere.

Gloria MacKenzie vil dele den store sum penge med sin søn. Det vides ikke, om hun vil forære en del af beløbet til den person, der stod foran hende i køen i et supermarked i den lille by Zephyrhills i Florida.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.