Pensionsfinte kan sikre betaling til letbane

Hvis politikere siger ja til forslag, er finansieringen til Aalborg Letbane på plads

Hvis politikerne siger ja til et forslag mandag er finansieringen til Aalborg Letbane på plads.

Hvis politikerne siger ja til et forslag mandag er finansieringen til Aalborg Letbane på plads.

AALBORG:Med en pensionsfinte kan der være yderligere 130 mio. kr. på vej til Aalborg Letbane.

På mandag skal budgetforligspartierne og magistraten tage stilling til et forslag, der betyder, at kommunen vil få den likviditet på plads, som man skal stille med til det store anlægsprojekt.

Forslaget går bl.a. ud på, at kommunen overtager forpligtelsen vedrørende tjenestemandspensioner i Aalborg Havn A/S. Det får man 50 mio. kr. for, som går til letbanen, ligesom der er forslag om, at 80 mio. kr. fra pensionsforpligtelsen i forbindelse med salg af elforsyningen går til letbanen. Der er tale om en lånemodel, hvor kommunen får likviditeten men bevarer forpligtelsen.

Det er ikke sådan, at Aalborg Kommune med et trylleslag får 130 mio. kr. ekstra, men man får likviditeten her og nu, men fremover skal man naturligvis afsætte penge til pensionsforpligtelser i budgettet til tjenestemandspensioner med hensyn til havnen og elforsyningen, siger borgmester og havneformand Thomas Kastrup-Larsen (S).

Forslaget betyder, som nævnt, at man har samtlige 275 mio. kr., som kommunen skal stille med i likviditet, mens de resterende 85 procent lånefinansieres.

- Så er vi i mål, og så er det blevet gjort på en måde, hvor letbanen ikke er kommet til at betyde, at der er en masse andre projekter i kommunen, som ikke kan blive til noget, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.