Pensionskasser sikrer danske job med vindmøller

Industriens Pension og PKA har indgået aftale om at investere 1,5 milliarder kroner i vindmøllepark ved Sild.

Pensionskasser sikrer danske job med vindmøller

De to danske pensionskasser Industriens Pension og PKA investerer tilsammen 1,5 milliarder kroner i en ny havmøllevindpark. Det oplyser selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

Projektet Butendiek Offshore Wind Park er budgetteret til i alt 10 milliarder kroner og opføres 32 kilometer ud fra kysten ved øen Sild ved den dansk-tyske grænse. Den vil bestå af 80 3,6 MW Siemens vindmøller med en samlet kapacitet på 288 MW.

Møllerne vil kunne levere elektricitet svarende til omkring 370.000 husstandes årlige elforbrug. Opførelsen af den nye vindmøllepark til havs ventes at give beskæftigelse til mere end 1000 personer i anlægsfasen.

Når vindmøllerne er i drift, vil 350 personer være beskæftiget i vindmølleparken.

Møller og fundament produceres i Danmark og skal fragtes ud på havet fra Esbjerg, mens Rømø bliver servicehavn.

Projektet udvikles af den førende tyske udvikler af vindmølleparker wpd og investeringen gennemføres i samarbejde med Siemens Financial Services og en europæisk strukturfond.

- Vi er særdeles glade for at være en del af dette erfarne investeringskonsortium. Med investeringen kan vi sikre medlemmerne i pensionsordningen et stabilt fast afkast mange år ud i fremtiden, siger Laila Mortensen, der er er administrerende direktør i Industriens pension.

Hun lægges desuden vægt på, at investeringen sikrer danske arbejdspladser og bidraget til omstillingen til grøn energi.

Samme melding kommer fra administrerende direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen.

- Vi har allerede gode erfaringer med Anholt Vindmøllepark og med Butendiek tager vi det næste skridt. Vi ønsker også at påvirke udviklingen mod bedre globalt miljø. At projektet er med til at skabe nye job er en glædelig bonus, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.