Erhverv

Pensionsselskaber overvåger kunder

Der bliver taget alternative midler i brug for at komme fusk til livs i pensionsbranchen

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Flere af landets pensionsselskaber bruger detektiver til at overvåge deres kunder, hvis der er mistanke om svindel i sager om tab af erhvervsevne.

Det viser en rundringning til landets største pensionsselskaber, som erhvervsmediet Finans har foretaget.

Pensionsselskaberne kopierer dermed en praksis, som forsikringsselskaberne har benyttet i årevis.

Landets største pensionsselskab, PFA Pension, har undersøgt 53 kunder for svindel de seneste år - syv af dem med decideret overvågning.

- Vi hverken kan eller vil acceptere, at der er kunder, som forsøger at snyde PFA for store millionbeløb i forbindelse med sager om tilkendelse af for eksempel invalidepension. Heldigvis er det uhyre sjældent, at vi må skride så langt som til observation i disse sager, siger Dorthe Bundgaard, juridisk direktør i PFA Pension, til Finans.

Topdanmark har en afdeling på 13 mand, som holder øje med fusk i såvel forsikrings- som pensionsafdeling. Selskabet har i gennemsnit 500 sager om året, hvor der er mistanke om fusk, men kun de 10 af dem vedrører pensionskunder. Resten vedrører forsikringssvindel.

Forbrugerrådet Tænk har fulgt udviklingen i forsikringsbranchen med bekymring, og det er nyt for Forbrugerrådet, at pensionsselskaberne følger trop.

- Vi synes, man skal være meget forsigtig med at anvende mere aggressive overvågningsformer over for sine kunder, siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, til Finans.

- Det er helt okay, at selskaberne forholder sig til, om folk forsøger at snyde - at de googler og spørger ind til, om det virkelig kan være rigtigt. Men at begynde at pudse detektiver på folk, det ved vi, at folk opfatter som ekstremt intimiderende. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst