Pensionsselskabet PFA køber Cantobank

Finansiel Stabilitet sælger det tidligere Cantobank til PFA. Selskabet vil starte udbetalingsbank til kunder.

Pensionsselskabet PFA køber Cantobank

PFA køber det tidligere Cantobank fra Finansiel Stabilitet med udgangen af juni 2013. Det oplyser PFA.

Finansiel Stabilitet overtog banken i marts 2013 og fortsatte afviklingen af aktiviteter. De har opsagt bankens indlånskunder og overflyttet udlånskunder til Finansiel Stabilitet.

- Vi er tilfredse med udfaldet af salgsprocessen. Aftalen med PFA betyder, at Finansiel Stabilitet får afviklet endnu en af de overtagne aktiviteter på en hurtig og økonomisk forsvarlig måde.

Det siger Henrik Bjerre-Nielsen, administrerende direktør for Finansiel Stabilitet, i en pressemeddelelse.

Finansiel Stabilitet har siden ultimo maj gennemført en åben salgsproces af banken.

PFA overtager en bank med de nødvendige tilladelser til at drive pengeinstitutvirksomhed og med tilslutning til den danske bank-infrastruktur.

- Det tekniske fundament i etableringen af PFA's kommende udbetalingsbank er dermed støbt, således at PFA nu kan fokusere på det kommercielle indhold, oplyser PFA.

- PFA's udbetalingsbank skal primært tilbyde investerings- og opsparingsløsninger til PFA-kunder, der er på vej til eller allerede er gået på pension.

- På den måde ønsker vi at forlænge værdiskabelsen til kunderne i PFA, siger Lars Stouge, den kommende direktør for PFA's udbetalingsbank.

Finansiel Stabilitet overtog Cantobank i marts 2013. Der var dog ikke tale om en overtagelse af en nødlidende bank efter en af statens bankpakker.

Finansiel Stabilitet har siden overtagelsen af Cantobank fokuseret på at fortsætte den allerede igangværende afvikling af banken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.