EMNER

Pep-talk til soldater

Admiralitetets hæderstegn gik for første gang til en kvinde

Tordenskiolds soldater til forårsparade på Fisketorvet. Foto: Kim Dahl Hansen

Tordenskiolds soldater til forårsparade på Fisketorvet. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Tordenskiold og Co. er trådt ud af vinterhiet, og lørdag trampede en deling af søheltens midaldrende soldater i røde uniformer og blanke støvler musicerende gennem Frederikshavns gader. Fulgt af kvinder i 1700-tals skrud.

De endte på Fisketorvet, hvor statuen af den gamle søkriger overvågede Tordenskioldssoldaternes spektakulære forårsparade.

For første gang overraktes admiralitetets hæderstegn, et smykke med billede af Frederik IV, til en kvinde: borgmester Birgit Hansen, der forinden havde holdt pep-talk og berømmet soldaternes turistindsats.

Årets højdepunkt for de røduniformerede, Tordenskioldsdagene i Frederikshavn, er i 2014 tilbage på havnen efter et enkelt år på Knivholt, berettede generaladmiral Laurits baron Nielsen for de fremmødte.

Som noget nyt bliver området ved Paradiskajen center for det maritime show, og i Havnegade genskabes stemningen som i det helt gamle Fladstrand - næsten som Tordenskiold selv ku’ have oplevet den.

Men Tordenskioldsdagene i Frederikshavn er kun et af flere store arrangementer, som soldaterne kommer til at sætte præg på i år. De skal også til Göteborg, hvor de skal profilere Frederikshavn by og kommune, berettede ideartillerist Jan Michael Madsen, der også afslørede, at samarbejdet med svenskerne er ved at få en ny facet - en historisk musikforening på tværs Kattegat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.