Per Frimann ser FCK-muligheder i Portos forsvar

Ivan Marcano og Felipe i midterforsvaret er et svagt punkt på Portos hold, mener Per Frimann.

575429933 Foto: Scanpix/Ben Stansall

575429933 Foto: Scanpix/Ben Stansall

FC Porto er bookmakernes favorit til at gå videre fra FC Københavns gruppe i Champions League, og netop Porto er modstanderen for københavnerne i onsdagens åbning af gruppen, der også tæller Club Brugge og Leicester.

Trods favoritværdigheden har portugiserne et svagt punkt i forsvaret, som FCK kan udnytte. Det siger Viasats fodboldkommentator Per Frimann, der fast dækker Champions League.

- Jeg har set dem et par gange, blandt andet mod Roma i kvalifikationen. De har en brasilianer og en spanier i centerforsvaret - Felipe og Ivan Marcano - foran Iker Casillas. Det ser jeg som et af de steder, hvor FCK kan gøre ondt på dem.

- De virker ikke altid så placeringsstærke, så de kan fanges ude af balance. Jeg håber, at FCK tør spille, som de plejer, hvor de kan få Rasmus Falk flyttet ind midt i banen nogle gange og udfordre midterforsvaret. Det kan give Porto problemer, siger Per Frimann.

Han vurderer, at Porto er bedre i offensiven, hvor holdet har tilpas mange dygtige spillere, så flere må starte på bænken i jokerroller.

- Man skal ikke falde på halen over Portos hold, men de er stærke nogle steder på banen. Centralt på midtbanen er de godt kørende, og de har hurtige og aggressive kanter, som kan udfordre med deres energi. Offensivt har de flere gode kort på hånden.

- Det er et relativt ungt hold, så det er et hold, som stadigvæk er på vej frem og har enkelte spillere, som kan blive stjerner senere hen.

- Men hvis man kan sænke deres tempo lidt, tror jeg, at FCK kan gøre det til en god kamp og få en god oplevelse, selv om det bliver svært for FCK at vinde, siger Frimann.

Han er dog meget optimistisk på FCK's vegne, når han skal vurdere holdets styrke sammenlignet med gruppens øvrige hold.

- Jeg har store forventninger til FCK i gruppen. Jeg følger en del med hos Club Brugge, og de er ikke bedre end FCK, og ingen ved, hvordan Leicester ser ud, når de skal styre spillet. FCK har bestemt muligheder for at gå videre, mener han.

Portos kamp mod FCK begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst