Lokalpolitik

Per Ørum stifter nyt parti

Først konservativ, så kristendemokrat - og nu nyt parti

Per Ørum har stiftet et nyt parti. Arkivfoto

Per Ørum har stiftet et nyt parti. Arkivfoto

DANMARK: Det er mindre end en måned siden, at den 41-årige Per Ørum forlod posten som formand for Kristendemokraterne og dermed gik ud af dansk politik.
Nu er Per Ørum så tilbage igen, og denne gang med et nystartet parti: Det Demokratiske Parti.
- Målsætningen er at komme i Folketinget. Det må tage den tid, det tager. Det ville være nemmere for mig at gå ind i de etablerede partier, det er der slet ikke tvivl om. Men jeg skal have mig selv med i det, siger Per Ørum om nystiftelsen til dr.dk.
Satser på kommunalvalget
Han stifter først og fremmest partiet Det Demokratiske Parti for at kunne stille op til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i 2013. Som formand for Kristendemokraterne talte Per Ørum primært udkantsdanmarks sag blandt med fokus på sygehuse og motorveje i det vestjyske.
- Jeg er glad for København og har været der i syv år. Målet er, at vi skal være et landsdækkende parti, siger Per Ørum.

Et borgerligt parti

Per Ørum forklarer, at hans nye parti er social borgerligt.

- Vi er et centrumhøjre parti og vil være en del af en blå blok. Alle er optaget af reformer og nedskæringer, men den største udfordring af de danskere, der er ramt af fattigdom, misbrugsproblemer, stress og psykiske lidelser. Vi har vores berettigelse i at have et helt klart fokus på det medmenneskelige, siger Per Ørum.
Per Ørum har i dag sendt en ansøgning til Valgnævnet for at få godkendt sit partinavn. Man kan allerede nu melde sig ind i Det Demokratiske Parti.
Per Ørum er tidligere folketingsmedlem for De Konservative, men valgt i foråret 2010 at forlade partiet og blive løsgænger efter at have taget orlov fra Folketinget, fordi han havde hørt spirituskørsel.
I sommeren 2010 meldte Per Ørum sig ind i Kristendemokraterne, som han blev formand for i 2011.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.