Per Vers ordjonglerer sig til Modersmål-Prisen

Rapper og ordkunstner Per Vers modtager Modersmål-Prisen for sine sproglige tryllerier og leg med danske ord.

Det skorter ikke på rosende gloser, når sprogkyndige lader Per Uldal, kendt som rapperen Per Vers, være samtaleemne.

Han bliver kaldt ordkunstner, ordjonglør, en omvandrende rimordbog, sprogtroldmand og en sproglig rollemodel af Modersmål-Selskabet. Derfor tildeler organisationen, som arbejder for bevarelse og udvikling af det danske sprog, årets Modersmål-Pris til netop Per Vers.

- Per Vers viser os, at det danske sprog kan alt, for han kan alt med det danske sprog. Per Vers styrker sproget. Han udvikler sproget. Vi låner alle sammen ord og udtryk fra andre sprog og kulturer. Per Vers har lånt en hel genre og fordansket den, skriver selskabet om valget af rapperen.

- Han spreder sprogglæde ved at lege med det danske sprog. Han giver det danske sprog højstatus i en ungdomskultur. Sprogglæden smitter, lyder skudsmålet.

Per Vers er aktuel med sit nye album, "dna", og har tidligere erklæret sin kærlighed til det danske sprog.

Han har holdt foredrag om sproget på skoler, i fængsler, i Folketinget og for Dansk Sprognævn.

På hans initiativ udkommer albummet "Rødder" til efteråret. Her tolker 10 rappere 10 gamle danske digte, som de også tager på turné med.

Sidste år gik prisen til havemand, tv-vært og forfatter Søren Ryge Petersen. Tidligere modtagere inkluderer dronning Margrethe, den forhenværende politiker Naser Khader, forfatter Johannes Møllehave og Flensborg Avis.

Prisen er uddelt hvert år siden 1980 til en god sprogbruger som påskønnelse for en særlig indsats for et levende og varieret dansk.

Modersmål-Selskabet har siden sin stiftelse i 1979 virket for bevarelse og udvikling af modersmålet som en grundlæggende forudsætning for dansk kultur og folkestyre.

Per Vers får overrakt Modersmål-Prisen 10. september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.