Pernille Rosendahl udfordrer sig selv i danseforestilling

Sangerinden var ikke et øjeblik i tvivl, da hun blev spurgt. Nu deler hun scene med lovprist dansekompagni.

ELSKER DIG FOR EVIGT 11 Foto: Free/Kåre Viemose Og Jonas Søgaard

ELSKER DIG FOR EVIGT 11 Foto: Free/Kåre Viemose Og Jonas Søgaard

Pernille Rosendahl har stået på scenen hundredvis af gange før, men kulissen bliver en helt anden, når hun i november stiller sig på scenen i Musikhuset i Aarhus.

Den 45-årige sangerinde skal nemlig levere musik til danseforestillingen af Susanne Biers film "Elsker dig for evigt", og det skal ske live på scenen omgivet af nogle af Danmarks dygtigste dansere.

Der var ingen tøven, da stykkets instruktør og koreograf, Marie Brolin-Tani, spurgte Pernille Rosendahl, om hun ville være en del af projektet.

Kemien mellem de to var helt rigtig, og hun var i forvejen betaget af dansekompagniets arbejde. Musikalsk er hun på hjemmebane med sangene fra albummet "Dark Bird", men Pernille Rosendahl er også kommet en smule på glatis efter sit ja.

- Jeg danser faktisk med nogle steder, hvilket har været sindssygt angstprovokerende. Det er de vildeste dansere fra hele verden, som har forfinet deres fag gennem hele livet, og så kommer lille klumpedumpe her og skal prøve at følge nogle trin.

- Men jeg vil sige, at instruktøren er så dygtig, at nu går det. Men jeg har også selv tænkt, at det ikke kan være rigtigt, at jeg er så bange for at bevæge mig, siger Pernille Rosendahl.

Det var ikke planlagt fra start, at sangerinden også skulle danse i stykket, men koreograf Marie Brolin-Tani har været god til kærligt at puffe hende lidt ud over grænsen.

Det har også gjort, at Pernille Rosendahl har fået øjnene op.

- Jeg fundet ud af, at jeg er ekstremt stiv i kroppen, når jeg står på en scene. Nogle gange kan man jo godt komme til kort med sin egen fysik, og ved siden af danserne har jeg faktisk følt mig hæmmet til tider, forklarer Pernille Rosendahl.

Sammen med dansekompagniet og Marie Brolin-Tani har sangerinden været i gang med danseforestillingen siden januar.

Processen har været overraskende smertefri, fortæller Pernille Rosendahl. Og så har hun hentet en masse nye idéer derfra.

- Jeg skal ud og spille næste år, og der har jeg fået en masse inspiration til, hvordan man kan skabe nogle universer med lys, scenografi og bevægelse.

"Elsker dig for evigt" vises i Musikhuset i Aarhus den 7.-12. november.

/ritzau/FOKUS

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.