EMNER

Personale er fundet og ansat på rekordtid

Ansatte på Sygehus Vendsyssel er vilde med den nye akutmodtagelse, FAM

Lige efter nytår skal den nye fælles akutmodtagelse ved Sygehus Vendsyssel i Hjørring være klar. Personalet er ansat fra 1. marts 2013. Arkivfoto: Bente Poder

Lige efter nytår skal den nye fælles akutmodtagelse ved Sygehus Vendsyssel i Hjørring være klar. Personalet er ansat fra 1. marts 2013. Arkivfoto: Bente Poder

VENDSYSSEL:På bare tre måneder er det lykkedes at få ansat de 49 mennesker, der skal arbejde i observationsafsnittet i den nye FAK, fælles akutmodtagelse, på Sygehus Vendsyssel i Hjørring.Der er mere end otte måneder til den nye fælles akutmodtagelse, FAM, skal åbne, men allerede nu personalet altså på plads.

- Vi ville meget gerne have ansættelserne på plads inden sommerferien, men det lykkedes altså i første runde, siger Kjeld Damgaard, som er ledende overlæge på den nye afdeling, som er ved at blive bygget i øjeblikket.
Stillingerne har været slået op internet på hele Sygehus Vendsyssel, og ialt søgte 101, og man har nu ansat de 49, der skal bruges. Det drejer sig om basissygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, og de er ansat i samme forhold, som hidtil, nemlig med 80 pct. sygeplejersker og 20 pct. sosu’er.
Observationsafsnittet i den nye FAM kommer til at rumme 32 senge. Disse pladser flyttes fra eksisterende medicinske og kirurgiske afdelinger, hvor der vil blive nedlagt tilsvarende arbejdspladser.
Foruden Kjeld Damgaard har den nye FAM pr. 1. maj fået en oversygeplejerske. Tina Futtrup blev valgt blandt 14 ansøgere. Hun har i tyve år arbejdet indenfor akutområdet - de seneste tre år som afdelingssygeplejerske på skade-modtagelsen på Aalborg Sygehus.
Den nye FAM skal nu have ansat en række sygeplejersker med specialfunktioner - ligesom rengøring og lægestaben ikke er på plads.
De ansatte i observationsafsnittet skal nu gennemgå en række temadage og have uddannelse i forhold til akutfunktionen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.