EMNER

Personaleforbrug svinger kraftigt

Der er stor forskel på, hvor mange ansatte nordjyske pengeinstitutter skal bruge for at drive deres forretning

Medarbejder i handelsafdelingen på Spar Nords hovedsæde i Aalborg. De store pengeinstitutter har meget balancetunge forretninger, som giver ekstra indtjening uden brug af ret mange ekstra medarbejdere.

Medarbejder i handelsafdelingen på Spar Nords hovedsæde i Aalborg. De store pengeinstitutter har meget balancetunge forretninger, som giver ekstra indtjening uden brug af ret mange ekstra medarbejdere.

Nordjyske pengeinstitutters personaleforbrug varierer meget. Det viser en analyse, som bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet har gennemført for NORDJYSKE. Det nordjyske pengeinstitut, der har det største personaleforbrug - Dronninglund Sparekasse - bruger næsten dobbelt så mange medarbejdere pr. balancemilliard som det, der har det laveste personaleforbrug, Spar Nord. - Der er intet galt i at have et højt personaleforbrug, hvis ellers indtjeningen og forretningsmodellen er tilpasset omkostningerne, så der er indtjening nok til at dække personaleudgifterne, siger Lars Krull. Men når en bank har et højt personaleforbrug, bliver den relativt hårdere ramt af en stigning i personaleomkostningerne end en mere personaleeffektiv bank. - Mange ansatte i forhold til størrelsen gør ondt - meget ondt - fordi vi har set, at lønstigningerne inden for finanssektoren under finanskrisen har været betydelig større end i den private sektor generelt, siger Lars Krull. Filialer giver udslag NORDJYSKEs analyse viser, at antallet af filialer er en vigtig faktor, når forskellen mellem personaleudgifterne i de nordjyske pengeinstitutter skal forklares. - Er man en bank eller sparekasse med et forholdsvis højt personaleforbrug, har man også som helt klar hovedregel forholdsvis mange filialer i forhold til balancens størrelse, forklarer Lars Krull. Blandt topscorerne med hensyn til personaleomkostninger har Nordjyske Bank således 21 filialer, og de to andre pengeinstitutter inden for top tre - Sparekassen Hobro og Dronninglund Sparekasse - har begge 12 filialer. Størrelse tæller - Disse tre pengeinstitutter har alle forholdsvis mange filialer pr. balancemilliard, siger Lars Krull. Jo større et pengeinstitut er, desto flere forskellige forretningsområder har det typisk. Den danske banksektor er indrettet sådan, at de to giganter, Danske Bank og Nordea, størrelsesmæssigt er i en liga for sig selv. Nedenunder de to finansgiganter ligger Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord, som også har mange forskellige forretningstyper på produktpaletten. - Og endelig har vi det store flertal af pengeinstitutter, som er de lokale banker og sparekasser, der helt overvejende lever af at gøre forretninger med deres egne privat - og erhvervskunder, siger Lars Krull. Sammenligning ej fair Derfor er det ifølge Lars Krull ikke fair at sammenligne antal medarbejdere pr. balancemilliard i et stort pengeinstitut med det tilsvarende tal i et lille pengeinstitut. - De store pengeinstitutter i Danmark har meget balancetunge forretninger, som giver ekstra indtjening uden brug af ret mange ekstra medarbejdere, forretningstyper som slet ikke findes i de mindre lokale banker og sparekasser, og derfor har de brug for færre medarbejdere pr. milliard kroner i forretning, konstaterer Lars Krull.