Personlig rekord giver dansk finaleplads ved para-OL

Sprinteren Daniel Wagner slog sin personlige rekord på 200 meter ved para-OL, og han er klar til finalen.

DR Sport 2014 gallashow i Herning - Handicapidrætspris Foto: Scanpix/Henning Bagger

DR Sport 2014 gallashow i Herning - Handicapidrætspris Foto: Scanpix/Henning Bagger

To danske atletikudøvere var i aktion natten mellem lørdag og søndag dansk tid ved OL for handicappede atleter i Rio de Janeiro. Og det var med gode resultater til følge.

I mændenes 200 meter sprint satte Daniel Wagner personlig rekord med tiden 25,26 sekunder, hvilket sendte ham videre til finalen i femtebedste tid.

- Det var sådan, det skulle være. Det var godt at mærke, at benene er der, og jeg er glad for at være i finalen uden at have givet mig fuldt ud, lyder det fra danskeren.

I optakten har hans fokus været på andre discipliner, hvorfor medaljedrømmene også er stærkt nedtonede. Det betyder dog ikke, at han ikke har ambitioner for finalen.

- Jeg regner ikke med medalje, for jeg har haft fokus på 100 meter og længdespring i mine forberedelser, men jeg vil rigtig gerne under 25 sekunder, siger han.

Også mellemdistanceløberen Christoffer Vienberg havde en god aften på atletikstadion, da han ved sit første para-OL løb sig til en femteplads på 1500 meter i tiden 4 minutter og 26,27 sekunder.

- Jeg er tilfreds med resultatet, men lidt skuffet over min tid, der var et stykke fra mit bedste. Det var en langsom start, men jeg kunne ikke følge med, da de bedste satte turbo på efter 800 meter, siger Vienberg.

Han tager fra Rio med en stor oplevelse i bagagen.

- Det her har været den største oplevelse i mit liv. Jeg har helt sikkert fået mod på mere, siger han.

Senere søndag var Kristel Høj Walther i finalen i diskoskast. Her sluttede hun på niendepladsen med et kast på 25 meter og 15 centimeter. Det var lige netop for lidt til at slutte blandt de otte bedste, som fik yderligere tre kast.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.