PET advarer OL-deltagere: Risiko for flere terrorangreb

Chefen for den danske delegation frygter ikke for deltagernes sikkerhed under vinter-OL i Rusland.

PET advarer OL-deltagere: Risiko for flere terrorangreb

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har advaret den danske OL-delegation om, at der kan ske terrorangreb op til og under vinter-OL, som begynder om cirka fem uger i den russiske by Sotji.

Det fortæller chefen for den danske OL-delegation, Morten Schram Rodtwitt, til DR Nyheder.

- Vi er blevet gjort bekendt med de spændinger, der er i Kaukasus-området, og PET har orienteret os om, at det ikke er usandsynligt, at der vil være episoder, som det vi har set i Volgograd, men at det ville ske uden for Sotji, siger han.

Alligevel vækker de to voldsomme terrorangreb i byen Volgograd bekymring hos den danske OL-chef.

- Det er ubehageligt, at der sprænger bomber i den region, hvor der skal være vinter-OL. Mine første tanker går på atleternes sikkerhed under OL og de forberedelser, vi skal igennem, siger han.

Det får dog ikke Morten Schram Rodtwitt til at overveje, om de mandlige og kvindelige curlinglandshold, der skal repræsentere Danmark ved vinter-OL, skal blive hjemme.

- Der er et stort sikkerhedsopbud til OL. Det gør OL-byen og området omkring til et af de sikreste steder at opholde sig, siger han til DR Nyheder.

Sotji ligger cirka 900 kilometer fra Volgograd, hvor mindst 30 mennesker er blevet dræbt de seneste dages bombeattentater.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.