Terrorisme

PET beskytter danske atleter til OL

Opmærksomheden ved OL kan friste terrorister, mener PET

Politiets efterretningstjeneste vil være til stede ved OL i London for at passe på de danske atleter og gæster. Foto: Colourbox

Politiets efterretningstjeneste vil være til stede ved OL i London for at passe på de danske atleter og gæster. Foto: Colourbox

LONDON:De danske atleter og fans til OL i London får beskyttelse af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Årsagen er ifølge PET selv, at den massive medieopmærksomhed vil gøre London til et attraktivt mål for terrorister, som to gange tidligere i nyere tid har udset sig OL som mål for terrorhandlinger i München 1974 og Atlanta i 1996.
Sikkerhedskoordinatorer fra PET vil derfor være til stede i London under OL, hvor de vil indgå i et samarbejde med de britiske sikkerhedsmyndigheder.

Passer på atleter og gæster

PET skriver i en pressemeddelelse:

- Sammen med Dansk Olympisk Komité og den olympiske organisationskomité i London, Locog, skal PET's medarbejdere medvirke til, at de aktive idrætsudøvere og de tilrejsende danske gæster får de bedste sikkerhedsmæssige betingelser under deres ophold.
Selvom terrortruslen i forhold til Danmark og danske interesser i udlandet er alvorlig ifølge efterretningstjenesten, så vurderer PET's Center for Terroranalyse, CTA, at der "ikke er en særskilt trussel mod danske sportsfolk og tilrejsende tilskuere under OL".

Præventive foranstaltninger

CTA vurderer, at det typisk vil være små grupper eller enkeltpersoner, som kan blive inspireret til at forsøge at gennemføre et terrorangreb i London, og at det i givet fald vil ske med relativt enkle midler.

De primære trusler har forbindelse til almindelig kriminalitet eller ekstremistiske grupper eller miljøer, som eventuelt vil benytte OL til aktioner eller manifestationer.
De britiske sikkerhedsmyndigheder vil lave præventive foranstaltninger, bevogtning og adgangskontrol til de enkelte arrangementer og de forskellige sportsarenaer samt OL-byen, hvor atleterne skal bo under legene.
OL starter den 27. juli og varer tre uger frem.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst