PET-politimand på besøg

Fortæller om arbejdet i Politiets Efterretningstjeneste

Hugo Mortensen holder foredrag om humor og om livet hos Politiets Efterretningstjeneste - det sker fredag 14. marts i Bien i Brønderslev. Arkivfoto: Claus Søndberg

Hugo Mortensen holder foredrag om humor og om livet hos Politiets Efterretningstjeneste - det sker fredag 14. marts i Bien i Brønderslev. Arkivfoto: Claus Søndberg

BRØNDERSLEV:Tidligere PET-politimand Hugo Mortensen fra Aalborg holder foredrag i Bien 14. marts klokken 13 om livet hos PET.

I 43,5 år gjorde Hugo Mortensen tjeneste i politikorpset - de første år som ordenspolitimand i København og i kriminalpolitiet i Glostrup. I 1975 tiltrådte han ved Politiets Efterretningstjeneste, hvor han gjorde tjeneste, indtil den endelige afsked med udgangen af april 2010.

Der venter publikum en spændende beretning garneret med lune og humor.

Bag arrangementet står Grønningens Centeråd, og der kan købes billetter til eftermiddagen i Caféen. Det koster 100 kroner at deltage, og der er kaffe inkluderet i prisen.

Hugo Mortensen kom til verden i midten af april 1945. Han voksede op i et typisk arbejderkvarter i Aalborg, hvor hans far var fabriksarbejder og moderen hjemmegående.

Hans skolegang var ingen succes. Han gik på tre forskellige skoler, men ingen af dem mestrede at fange hans interesse. Dovenskab, slaskeri og almindelig slendrian var hans varemærke. Hans akademiske fundament blev en mellemskoleeksamen - erhvervet efter fem års intense studier, hvor normalen var fire år. Specielt et alvorligt kundskabsmæssigt kiks - på flere områder - gjorde, at han gik i 3. mellem to gange.

Efter skolegangen søgte han ind til Søværnet, hvor hans ønske om en officers-karriere ikke kunne opfyldes på grund af dårlige skolepapirer. Desuden søgte han på officersskolen to gange - og dumpede begge gange med et næsten hørligt brag. Søgte herefter ansættelse ved politiet, som formentlig fattede så megen medlidenhed med ham, at man lod ham slippe ind.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.