PET: Vi følger det offentliges rejseregler

PET's ansatte rejser efter de offentlige regler, men afgør ikke altid hotel, oplyser efterretningstjenesten.

11. september 2013 09:20 - Opdateret 11. september 2013 09:21

PET: Vi følger det offentliges rejseregler

Skønt alle ansatte i Politiets Efterretningstjeneste (PET) rejser efter det offentliges regler, afgør PET ikke altid selv, hvor efterretningstjenestens udsendte skal bo. Det sker nogle gange, når udenlandske partnere arrangerer møder.

Det oplyser PET i en skriftlig kommentar til, at chefen Jacob Scharf ifølge Ekstra Bladet mindst syv gange i 2010 og 2011 overnattede på udenlandske hoteller, som er dyrere end statens satser.

Scharfs rejser gik til Spanien, Belgien, Schweiz, Tysklands hovedstad Berlin, Ungarn og Polen to gange. Berlin.

Folketingets statsrevisorer drøfter onsdag PET's forvaltning af offentlige midler med Rigsrevisionen.

- Generelt gælder det for de tjenesterejser, som chefer og medarbejdere i PET foretager, at PET følger samme regler og retningslinjer som andre offentlige myndigheder, skriver PET.

- I en række tilfælde har PET imidlertid ikke indflydelse på, hvor overnatning finder sted i forbindelse med tjenesterejser, fordi hotellet i det konkrete tilfælde anvises af den udenlandske samarbejdspartner, som står for mødet og de konkrete sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse mødet, hedder det.

- Hoteludgifterne kan i disse tilfælde overstige det generelle hoteldispositionsbeløb i forbindelse med tjenesterejser, oplyser PET.

I Berlin arrangerede den udenlandske efterretningstjeneste, som var vært, mødet på det hotel, hvor PET's chef, Jacob Scharf, og hans kolleger var indlogeret.

- PET har således ikke haft indflydelse på valg af hotel i forbindelse med den konkrete tjenesterejse, hedder det.

I Schweiz måtte PET 28.-29. september 2010 med kort varsel finde et nyt lufthavnshotel, fordi en flystrejke ramte hans tjenesterejse til et andet europæisk land.

Hotellet blev reserveret af Rigspolitiets rejsebureau.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...