Peter blev bidt af jernhesten

Cykling er en livsstil for politimanden Peter Skovbak - Han cykler fra Strandby til Hjørring og tilbage igen flere gange om ugen

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vicepolitikommissær Peter Skovbak klar til at cykle hjem fra arbejde. Han tager turen fra Strandby til Hjørring og tilbage igen flere gange om ugen.

Her i maj cykler rigtig mange til og fra arbejde. Knap 100.000 danskere har i år valgt den tohjulede med rugbrødsmotor og deltager i Dansk Cyklistforbunds kampagne. Peter Skovbak, 44-årig politibetjent, deltager ikke i kampagnen - for han cykler til og fra arbejde hele året. Mellem bopælen i Strandby og politistationen i Hjørring. 34 km. Hver vej. - I snit cykler jeg turen hver anden dag. Lidt oftere om sommeren end om vinteren, fortæller Peter. Om vinteren foregår turen på mountainbike, men så snart sneen og saltet er af vejene, skifter han til sin Princibia C24T, en ægte fuldblods-racercykel. Slidgigt i begge knæ I mange år var fodbold Peters passion. Først som aktiv spiller og senere som træner. Men slidgigt i begge knæ satte en stopper for det. - Jeg kan ikke løbe 100 meter og stoppede med at træne, da jeg ikke længere kunne lunte med under opvarmningen. Herefter kastede han sig over cyklen - og i dag er han bidt af jernhesten. Motionsløb De to gange 34 km til og fra arbejde er slet ikke nok for cykelentusiasten fra Strandby. Han cykler hver dag, deltager i forskellige motionsløb og cykelcomputeren hár rundet de 3.000 km i år. På søndag er han med i NBC's Rødspætteløb, hvor han cykler 150 km distancen. Sidste år var han med i Nordjylland Rundt, og til sommer deltager han blandt andet i Les Trois Ballons, et stort løb i Alsace. - Vi er nogle stykker, der kører sammen, men vi kører mest mod os selv. Tolne Bakker Turen til og fra arbejde regner han ikke for noget - selv om han undervejs skal klatre op gennem bakkerne fra Dvergetved til Tolne, inden han er nødt til at følge landevejen forbi Hørmested, hvor der er tre-fire km uden cykelsti. - Når man har cyklet den samme rute mange gange, føles det vældig hurtigt og overkommeligt. - Det tager mig mellem to timer og et kvarter og én time og et kvarter alt efter vind og vejr. - De dage jeg vælger bilen, bruger jeg godt en times tid på transporten, så i snit koster det mig en time til fem kvarter at cykle. Baderum et must På politistationen tager han et hurtigt bad og skifter til uniformen. At arbejdspladsen stiller badefaciliteter til rådighed er et must. - Jeg kan spise, alt det jeg har lyst til uden at blive fed, og mine knæ får det bedre af at cykle. Det er blevet en livsstil for mig, siger den cyklende politibetjent.