Peter Bonde: Malteserne vil kæmpe som vilde løver

Danmark skal for alt i verden ikke lade Malta få færten af point, for så vil malteserne kæmpe som krigere.

Peter Bonde: Malteserne vil kæmpe som vilde løver

Malta kan sagtens spænde ben for Danmark, når holdene i aften tørner sammen på Ta Qali National Stadium i Malta. For malteserne vil kæmpe som vilde løver, hvis de kan lugte en overraskelse.

Det advarer assisterende landstræner Peter Bonde om inden VM-kvalifikationskampen, der enten vil slukke eller bevare et spinkelt dansk håb om deltagelse ved slutrunden i Brasilien næste sommer.

- Det man ved, når man spiller mod Malta, det har alle kampene også bevist, er, at det er et hold, der står langt tilbage på banen og forsvarer sig godt og bravt.

- Og så længe de kan ane et håb ude i horisonten, så er det jo nogle krigere, som kaster sig ind i bolden, siger Peter Bonde.

Danmark har vundet de seneste to kampe over Malta med 3-0. Sejrene kom i 2008 og 2009, og dengang var Peter Bonde også assistent for landstræner Morten Olsen.

- Man har også set i de kampe, hvor malteserne har været med til sidst, at de får krampe og den slags.

- Så det handler om, at hvis man kan komme godt i gang og forholdsvist hurtigt få et mål, så vil det gøre mange ting rigtig meget nemmere, for så mister de ligesom den gnist, forklarer Peter Bonde.

Malta har vundet en enkelt kamp i VM-kvalifikationen, da ø-nationen overraskende slog Armenien på udebane.

- Man så også mod Armenien, hvor de vandt 1-0, at de kæmpede som vilde løver, så det er en kamp, der kan få mange forskellige ansigter. Der håber vi på, at vi hurtigt kan nedbryde det, siger Peter Bonde.

Det danske forsvar skal især passe på en type som den 32-årige maltesiske angriber Michael Mifsud.

- Man skal være opmærksom på, at de har en spiller, Mifsud, som er ekstremt dygtig i kontraspillet, og som er virkelig hurtig.

- Det lyder som om, at vi forsøger at tale Malta op. Det gør vi ikke. Vi er bedre end Malta, vi skal også slå Malta, men der er et faremoment i kampen, hvis vi bliver for trygge.

- Og lige nu kan vi vist ikke tillade os at undervurdere nogen som helst, fastslår Peter Bonde.

Kampen mod Malta fløjtes i gang klokken 20.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst