Peter Bonde og Nils Nielsen skal træne kvinder i Kina

Peter Bonde skal være cheftræner for Kinas U19-fodboldkvinder. Han får Nils Nielsen som assistent.

Peter Bonde (til højre) skal træne Kinas U19-landshold i fodbold sammen med Nils Nielsen. Foto: /ritzau/Sommer Jan

Peter Bonde (til højre) skal træne Kinas U19-landshold i fodbold sammen med Nils Nielsen. Foto: /ritzau/Sommer Jan

Kinas U19-fodboldkvinder får en dansk trænerduo.

Det næste år skal holdet trænes af Peter Bonde, som får Nils Nielsen som assistenttræner. Det skriver Peter Bonde i en opdatering på Facebook ifølge TV2.

Peter Bonde var i mange år assistenttræner på herrelandsholdet under Morten Olsen og har tidligere været kvindelandstræner for Danmark. Nils Nielsen takkede af som landstræner for Danmarks fodboldkvinder efter det overraskende EM-sølv i sommer.

- Kære FB-venner! Efter en meget "følelsesrig" december med flere store begivenheder drager jeg til Kina i morgen, hvor jeg det næste år skal træne Kinas U19-kvindelandshold sammen med Nils Nielsen, som skal være min assistent, skriver Peter Bonde på Facebook.

- Jeg glæder mig både til udfordringen og til at arbejde sammen med Nils. Jeg har fået orlov fra Oure i et år, og jeg er meget glad for, at jeg kan vende tilbage dertil næste år. Pas godt på DK, og så ses vi måske i Beijing, skriver han.

Siden sit brud med DBU har Peter Bonde trænet de bedste pigespillere på Oures fodboldakademi.

Nils Nielsen har ikke haft noget trænerjob, siden han i august selv valgte at trække sig som landstræner, da han mente, at der skulle nye kræfter til at udvikle kvindefodbolden i Danmark.

Han var en af Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) tre nominerede til årets træner 2017 på kvindesiden, men måtte akkurat som i EM-finalen se sig slået af Hollands landstræner, Sarina Wiegman.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.