Peter Bonde: Spilletid skal gøre Kusk landsholdsaktuel

Kasper Kusk kommer ikke med til landskampene i juni. Spilleren skal først finde formen igen, siger Peter Bonde

Kasper Kusk og Sveriges Jimmy Durmaz, d. 28. maj sidste år i Parken. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Kasper Kusk og Sveriges Jimmy Durmaz, d. 28. maj sidste år i Parken. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Kasper Kusk har ikke spillet på landsholdet siden september, men i næste sæson skifter han hollandske FC Twente ud med FC København.

Det skulle gerne give Kusk mere spilletid og dermed gøre ham landsholdsaktuel igen.

Det siger landsholdets assistenttræner Peter Bonde.

- Det handler om at spille, uanset hvor du er henne i verden, og så handler det om konkurrencen. Han skal have fundet sin form igen, og så skal han i gang med at spille kampe. Så må vi tage den derfra.

- Manden har ikke spillet, jeg ved ikke hvor længe, og han er slet ikke inde i overvejelserne til det hold, der snart skal udtages. Man kan ikke sige, hvor langt han er fra, for man kan ikke udtage en, der ikke spiller, siger Peter Bonde.

På onsdag udtager landstræner Morten Olsen den trup, som skal spille venskabskampen mod Montenegro 8. juni og kvalifikationskampen mod Serbien fem dage senere.

Peter Bonde ærgrer sig over, at Kasper Kusk ikke har slået til i Twente, som han skiftede til sidste sommer fra AaB.

- Kasper har haft en svær sæson, og Twente er en svær klub at være i, for den har haft rigeligt at slås med. Men han er heller ikke lykkedes, og det kan der være mange årsager til.

- Hvis han kommer hjem til FCK og spiller, så er det fint, men det er selvfølgelig ærgerligt, at han ikke lykkes i en udenlandsk liga.

- Det er en sætning, som jeg har sagt et sted mellem 400- og 800.000 gange, at vi helst vil have vores spillere spiller på et så højt niveau som muligt, men det vigtigste er, at de spiller, siger Peter Bonde.

Selv om Kasper Kusk kan dække flere offensive pladser, så ser Peter Bonde primært Kusk som højrekant, hvor han også havde mest succes i AaB.

- Det er klart, at hans bedste position er som højrekant. Det var på den position, han var bedst i AaB og har haft nogle gode præstationer for landsholdet, og det er også der, jeg tror, Ståle Solbakken vil bruge ham i FCK, siger Peter Bonde.

Kasper Kusk skrev fredag under på en femårig kontrakt med FCK.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.