Peter Gade: Det har været hele turen værd

Peter Gade er glad for, at han trodsede en skadet fod og gav sig selv muligheden for at spille OL nummer fire.

Peter Gade: Det har været hele turen værd

Peter Gade kunne bare have stoppet badmintonkarrieren. Med konstant tilbagevendende småskader og en fod, der bare ikke ville hele ordentligt, har han haft alle muligheder for at smide ketsjeren og droppe OL i London.

Men han ville have sit fjerde OL med, og efter kvartfinalenederlaget i to sæt til kineseren Chen Long er han glad for den beslutning.

- Det har været en sej kamp, men jeg har haft et fantastisk forløb med landstræner Lars Uhre og alle andre folk omkring mig.

- Selv om andre måske har tvivlet på det, så har samarbejdet betydet alt, siger Gade.

Han ville selvfølgelig gerne være stoppet på mesterskabsplan med den OL-medalje, han aldrig nåede at få. Men han får til gengæld mange andre ting med sig fra London.

- Jeg er skuffet og ærgerlig over ikke at være kommet tættere på. Jeg har givet alt og har haft det godt under den her turnering, og det at have den følelse og nyde spillet har været en af de ting, jeg gerne ville have med mig herfra, og det er lykkedes.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne give en medalje til Danmark og til mig selv, men jeg er oppe imod benhårde modstandere på et meget højt niveau, og han var den tand bedre, end jeg var, siger Peter Gade.

Han har tre Super Serie-turneringer tilbage i kalenderen - blandt andet Denmark Open - men her handler det mere om at få sagt farvel, end om at vinde titler.

- Jeg stiller ikke op i kageform, men jeg har brug for at være lidt god ved mig selv og få det hele lidt på afstand, siger Gade, hvis endelige farvel bliver Copenhagen Masters i december.

- Det orker jeg ikke at tænke på lige nu. Den bliver rigtigt svær, siger han.

På spørgsmålet om, hvad han skal lave, nu hvor OL er overstået, kommer svaret ikke lige med det samme. En klump i halsen trænger sig på.

Efter at have sundet sig, fortæller han med grødet stemme, hvem der først får glade af, at han dropper den skemalagte hverdag.

- Jeg trænger først og fremmest til at være sammen med mine to døtre. Det første jeg gør, når jeg kommer hjem, er at tage med dem i sommerhus.

- Så er det dem, der er midtpunkt. De trænger også til, at det er dem, det handler om og ikke fjerbolden, siger Gade.

Med hans farvel til turneringen har Danmark endnu to chancer tilbage for at vinde en badminton-medalje ved OL.

Mathias Boe og Carsten Mogensen er i semifinalen i herredouble, mens Joachim Fischer og Christinna Pedersen fredag skal spille bronzekamp i mixeddouble.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.