Peter Gade er blandt de sidste otte ved OL

Badminton-veteranen Peter Gade kan fortsat drømme om sin første OL-medalje efter klar sejr i 1/8-finalen.

Peter Gade er blandt de sidste otte ved OL

Den danske badminton-stjerne Peter Gade, der spiller sit sidste OL, er klar til kvartfinalen ved legene i London.

Onsdag aften bankede femteseedede Peter Gade sydkoreanske Son Wan Ho med 21-9, 21-16 efter imponerende flot spil - især i første sæt, hvor danskeren fuldstændig dominerede sin modstander i alle facetter af spillet.

Peter Gade var for det meste spilleren, der tog styringen i duellerne. Han var bedst ved nettet, og de danske smash var yderst effektive.

Son Wan Ho kom i andet sæt bedre ind i kampen. Sydkoreaneren var i første halvdel af sættet for det meste foran, men fra stillingen 11-11 begyndte Peter Gade at lægge lidt afstand.

Tre danske point i træk satte Son Wan Ho under pres, og Peter Gade lignede ikke en mand, der kunne tabe opgøret.

OL er Peter Gades sidste store internationale turnering, og danskeren, som har vundet så meget i løbet af karrieren, jagter fortsat sin første medalje i OL-regi. Derfor lover takterne fra 1/8-finalen ganske godt for den videre færd i turneringen.

Modstanden bliver formentlig en del mere udfordrende i kvartfinalen, hvor den kinesiske stjerne Chen Long, der er fjerdeseedet i turneringen, venter.

Peter Gade har ved det igangværende OL spillet to kampe. Foruden onsdagens kamp mødte han portugisiske Pedro Martins i gruppespillet, og det opgør vandt Peter Gade 21-14, 21-8.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.