Peter Gade klarer sig uden en OL-medalje

35-årige Peter Gade er stolt af sin karriere, uanset om han vinder en medalje ved sit sidste OL i London.

Peter Gade klarer sig uden en OL-medalje

Han har været tæt på. Men i tre forsøg er det endnu ikke lykkedes for den danske badmintonspiller Peter Gade at erobre en OL-medalje.

Den 35-årige herresinglespiller, som i London er med ved sit fjerde OL, går helhjertet efter at få metal med hjem fra England ved sit sidste store mesterskab før karrierestoppet.

Men Peter Gade er samtidig afklaret med, at han risikerer ikke at fuldføre den mission.

- Hvis jeg ikke får en OL-medalje, så skal jeg nok klare det. Det er ikke sådan, at mit liv går i stå, hvis jeg ikke får den, eller jeg kigger på min karriere og tænker; åh nej. Der er en vis risiko for det, og det skal jeg nok klare, siger han.

Peter Gade har haft den utaknemmelige rolle at ryge ud til den senere guldvinder ved sine hidtil tre OL-deltagelser.

I Sydney i 2000 tabte han i semifinalen i tre sæt til kineseren Ji Xinpeng, og i bronzekampen røg Peter Gade ind i et nederlag til en anden kineser, Xia Xuanze.

Ved OL i Athen i 2004 tabte Peter Gade en tæt kvartfinale i to sæt til sin mangeårige rival Taufik Hidayat fra Indonesien, og ved legene i Beijing for fire år siden havde danskeren ikke de store chancer i kvartfinalen mod den suveræne kineser Lin Dan.

Peter Gade har siden slutningen af 1990'erne været Danmarks bedste herresingle, og han har vundet fem VM-medaljer, en af sølv og fire af bronze.

- Jeg er glad og stolt over min karriere, uanset hvad der kommer til at ske.

- Ja, selvfølgelig vil det være en drøm at lave noget rigtig stort, og det prøver jeg på. Men mange ting skal virkelig gå op i en højere enhed, for at det kan lade sig gøre, siger danskeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.