Peter Gade trækker Lin Dan til København

En kamp mod Lin Dan i København.

Peter Gade trækker Lin Dan til København

Peter Gade er et stort dansk sportsnavn, og på den internationale badmintonscene er han for mange selve ikonet på Europas kamp mod de overlegne asiater.

Mange steder i Asien kender de Gade i selv de mindste landsbyer, og der opstår uden tvivl et stort tomrum på den internationale badmintonscene, når Gade stopper.

Danskeren slutter karrieren i år. Han spiller sin sidste kamp i Copenhagen Masters i juledagene, og nu er det lykkedes Gade at få det farvel til sporten, han ønsker sig allermest.

Badmintonsportens allerstørste stjerne, Lin Dan, har sagt ja til at komme til København og spille invitationsturneringen for at sige pænt farvel til Gade, som Lin Dan så ofte har gjort det onde ved i de største turneringer.

- Jeg har selv taget kontakten til ham i forbindelse med All England og Thomas Cup, og han har været positiv fra start. Han har aldrig været i København, og jeg er glad og spændt på, at han kommer hertil.

- Han er måske den bedste herresingle, der nogensinde har været, siger Peter Gade i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Gade forbereder sig lige nu til OL, der er den aktive karrieres sidste helt store opgave.

Og tre dage efter jul er det så tid at sige farvel i København, og Gade er jublende glad for, at Lin Dan kommer til København til en sidste duel.

- Det slutter sådan, som jeg godt kunne tænke mig, at det skal slutte.

- Der er to ting i det. For det første er det selvfølgelig et punktum for mig selv, og for det andet, så vil jeg gerne give københavnerne muligheden for at se Lin Dan på den bane, som jeg har følte har været min hjemmebane i de sidste 15 år, siger Gade.

Peter Gade og Lin Dan mødtes første gang i 2002, den kamp vandt Gade, der i alt har mødt Lin Dan 19 gange.

Ud over sejren i 2002, trak Gade det længste strå ved China Masters i 2006 og i Schweiz i 2010. De resterende 16 kampe har Lin Dan vundet.

/ritzau/