Peter Madsen har flyttet fængsel efter overfald

Den drabsdømte Peter Madsen er blevet flyttet til Herstedvester Fængsel i Albertslund efter et overfald.

Den drabsdømte Peter Madsen er flyttet fra Storstrøm Fængsel på Falster  til Herstedvester Fængsel i Albertslund. Det sker, under tre uger efter at han blev overfaldet af en ung medindsat. Foto: Ida Marie Odgaard/arkiv/Ritzau Scanpix

Den drabsdømte Peter Madsen er flyttet fra Storstrøm Fængsel på Falster til Herstedvester Fængsel i Albertslund. Det sker, under tre uger efter at han blev overfaldet af en ung medindsat. Foto: Ida Marie Odgaard/arkiv/Ritzau Scanpix

Peter Madsen, der er dømt for drabet på Kim Wall, har flyttet fængsel. Det sker, knap tre uger efter at han blev overfaldet af en medfange. Overfaldet skete i Storstrøm Fængsel på Falster.

Det er Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, der deler adresseflytningen med Ekstra Bladet.

- Han er rykket til Herstedvester, siger hun til avisen.

Hald Engmark ønsker ikke at uddybe over for Ekstra Bladet, hvornår Madsen blev flyttet til fængslet, som ligger i Albertslund.

Hendes klient har længe ønsket at blive flyttet til netop Herstedvester, og for knap to uger siden bekræftede Kriminalforsorgen, at der var truffet en afgørelse i sagen.

- Det kommer til at ske, når der er en plads ledig, sagde Hald Engmark dengang.

Herstedvester Fængsel - tidligere kendt som Anstalten ved Herstedvester - er en specialinstitution med erfaring i blandt andet behandling af seksualforbrydere og farlige personer.

Det har i øvrigt ry for at være et mere sikkert sted for personer, der er dømt for kriminalitet, som ikke er velset blandt medfangerne i landets øvrige fængsler, eksempelvis voldtægt og pædofili.

Klientellet i Herstedvester tæller en del af den slags fanger, og de lader i højere grad hinanden være i fred.

Det var 8. august, at den drabsdømte blev overfaldet af en 18-årig medindsat. Medfangen slog ham i ansigtet, så Madsen fik skader og kortvarigt måtte til behandling på hospitalet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderede sagen til at være i den forholdsvis milde ende.

Ved grove overfald vil anklagemyndigheden normalt kræve overfaldsmanden varetægtsfængslet, men det skete ikke i forbindelse med overfaldet på Peter Madsen.

Anklageskriftet mod den unge medindsatte er endnu ikke lavet, og sagen er ikke berammet i retten, skriver Ekstra Bladet.

Peter Madsen blev tidligere på året kendt skyldig i og idømt fængsel på livstid for at have mishandlet og dræbt den svenske journalist Kim Wall i august sidste år.

Han nægtede sig skyldig i drabet, men han valgte at acceptere rettens afgørelse om skyldsspørgsmålet. Til gengæld har han anket straffens længe. Den vil han have sat ned.

Ankesagen begynder i Østre Landsret 5. september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.