UbådsMadsen frygter forvaring: Jeg er ikke farlig

Den drabstiltalte ubådskaptajn er tilsyneladende nervøs for, at han idømmes forvaring på ubestemt tid.

I retssagen i Københavns Byret imod den drabstiltalte ubådskaptajn Peter Madsen blever der torsdag fremlagt dele af den mentalundersøgelse, som han har været underkastet. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

I retssagen i Københavns Byret imod den drabstiltalte ubådskaptajn Peter Madsen blever der torsdag fremlagt dele af den mentalundersøgelse, som han har været underkastet. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

KØBENHAVN:Den drabstiltalte Peter Madsen har i forbindelse med sin varetægtsfængsling sagt til en psykolog, at han overvejede selvmord, men at han havde besluttet sig for at gennemføre retssagen om Kim Walls død "af ren nysgerrighed".

Tilsyneladende er han dog også meget optaget af risikoen for, at retssagen ender med forvaring - altså indespærring på ubestemt tid.

Det fortæller specialanklager Jakob-Buch Jepsen, da han torsdag i Københavns Byret præsenterer referater fra psykologsamtaler og den mentalundersøgelse, som er foretaget om Madsen.

- Observanten er meget optaget af spørgsmålet om forvaring. Han gør meget ud af at forklare, at han ikke er farlig for andre mennesker, har en psykolog noteret om samtalerne med Madsen.

Af referaterne fremgår det også, at Madsen efter alt at dømme ikke er synderligt påvirket af Kim Walls død, som han er tiltalt for at have dræbt.

- Han fortæller om forurettedes død og parteringen med en logisk distance, mens han bliver rørstrømsk, når det handler om hans egne bedrifter, konstateres det i undersøgelsen.

Da psykologen eksempelvis spurgte ind til overvejelserne ved at partere den svenske journalist, sagde han retorisk:

- Hvad gør man, hvis man har et stort problem? Man deler det op i mindre stykker.

Den tiltalte fortalte også, at han gjorde sig mange tanker om, hvad han sagde i forbindelse med mentalundersøgelsen.

Forvaring påkrævet

På trods af tankerne lykkedes det ham dog ikke at overbevise psykiatere og psykologer om, at han ikke er farlig.

Efter adskillige timer i selskab med den 47-årige ubådsbygger er deres vurdering, at han er så farlig, at forvaring kan være påkrævet for at beskytte samfundet mod ny kriminalitet.

Allerede nu står det dog klart, at anklagemyndigheden først og fremmest går efter fængsel på livstid.

Kun hvis retten skulle overveje at straffe Madsen med en tidsbegrænset fængselsstraf, vil anklagemyndigheden foretrække forvaring.

Netop de to sanktioner betegnes da også som landets strengeste.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.