Fodbold

Peter Møller: Jeg er 100 procent spillernes mand

Peter Møller skal være bindeled mellem DBU og spillerne, og han har allerede modtaget spilleropbakning.

Peter Møller havde tirsdag første dag som ny fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union. Her ses han under et interview - i baggrunden er det Preben Elkjær med hul i shortsene under EM 1984. Foto: Jens NØrgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Peter Møller havde tirsdag første dag som ny fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union. Her ses han under et interview - i baggrunden er det Preben Elkjær med hul i shortsene under EM 1984. Foto: Jens NØrgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Unions (DBU) nyansatte fodbolddirektør, Peter Møller, får en central rolle i at genopbygge tilliden mellem DBU og landsholdsspillerne, efter at parterne i de seneste år flere gange har været i konflikt med hinanden.

Den tidligere landsholdsspiller kommer til at fungere som spillernes mand i DBU-ledelsen, siger han efter sin ansættelse, der blevet officiel tirsdag.

- Jeg er allerede i gang med at bygge bro til spillerne. Jeg talte med Christian Eriksen og Simon Kjær i går (mandag, red.), og de var rigtig glade for, at der nu kom en ind, som har haft shorts og fodboldstøvler på, og som kan forstå nogle af tingene på samme måde som dem.

- Tingene skal være i orden. Vi har de bedste spillere i Danmark, og de skal have de bedste betingelser ud fra de økonomiske rammer, som vi nu engang har. Det skal jeg sørge for.

- Jeg tror, at vi kommer til at forstå hinanden bedre, for det kan ikke være smart, at vi skal have en tredjepart ind for at kunne snakke om, hvilken kok vi skal have på landsholdet. Det må vi selv snakke om.

- Jeg bliver 100 procent spillernes mand, men jeg har selvfølgelig min DBU-kasket på. Det skal man ikke være i tvivl om, siger Peter Møller.

Han medgiver, at der aktuelt virker til at være nedslidt forhold mellem DBU og landsholdsspillerne.

- Jeg vil gerne have, at DBU og spillerne får den samme ånd, så alle føler, vi er en stor familie. Jeg tror egentlig, at ånden stadigvæk er der, men den er helt klart tyndslidt. Ellers når man ikke derud, hvor man har været.

- Vi må ikke lukke øjnene for, at der har været mange små konflikter undervejs. Hvornår det så er begyndt, og hvordan det er eskaleret, har jeg svært ved at svare på, for jeg har kun set det udefra, siger Peter Møller.

Den nye DBU-boss har en fortid hos Spillerforeningen, hvor han har været formand.

I 2004 var han således med til at orkestrere spillerstrejken i Superligaen, og han fandt ud af, hvad der skulle til for at genopbygge tilliden - dengang internt i klubberne - efter konflikten: sejre på banen.

Det er samme hovedingrediens, der skal få DBU og spillerne til at finde fælles fodslag.

- I 2004 var jeg formand for Spillerforeningen og var med til at strejke. Der stod jeg over for Niels-Christian Holmstrøm og Flemming Østergaard (daværende FCK-bosser, red.), og de syntes ikke lige, at jeg var den fedeste person de første par dage.

- Men så gik der ikke ret mange uger og kampe, så var det vendt, for vi havde den samme ambition; at vi skulle vinde nogle fodboldkampe. Jeg tror, det er det samme, som gør sig gældende her.

- Der er ikke noget, vi hellere vil, end at vinde nogle fodboldkampe, så vi kan få skabt en fodboldfeber i Danmark, siger Peter Møller.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst