Peter Schmeichel frygter Guardiola som United-træner

Pep Guardiola som Manchester United-manager vil være guf for mange, men ikke for danske Peter Schmeichel.

Bayern München tordner derudad i denne sæson, mens Manchester United i øjeblikket bliver kritiseret for spillestil og manglende scoringer.

Det preller dog af på den tidligere danske United-målmand Peter Schmeichel, som ikke ønsker en type som Bayern-træner Pep Guardiola i spidsen for Manchester United.

- Det er min største frygt. At en som Pep Guardiola bliver den næste Manchester United-manager.

- Guardiola har en måde at spille på. Han har et system, som han holder sig til. Han har ændret Bayern München fra at være, hvad jeg synes, der var et fantastisk treble-vindende hold under Jupp Heynckes, siger Schmeichel til Sky Sports.

Pep Guardiola nød tidligere stor succes som træner i FC Barcelona, før han kom til Bayern München, men spanierens spillestil imponerer ikke den tidligere danske verdensklassemålmand.

- De spillede hurtig fodbold gennem midten og brugte kanterne, men de dræbte alle, de spillede mod, ved at spille bolden.

- Han (Guardiola, red.) begyndte så at få dem til at spille bolden sidelæns, og jeg synes ikke, de er lige så underholdende, som de var, siger Peter Schmeichel.

På det seneste er klubbens manager Louis van Gaal blevet kritiseret for sin spillestil i United, som i de seneste fire kampe har spillet 0-0 tre gange og vundet 1-0 over CSKA Moskva senest i Champions League.

Det har fået tidligere United-spillere og andre i medierne til at kritisere van Gaals fodboldstil i United.

- Der er tidligere spillere, som i medierne har været meget kritiske omkring den måde, han (van Gaal, red.) spiller spillet på.

- Spillerne er gode nok til at spille spillet selv inden for det system, som klubben bruger og har brugt i mange år, siger Schmeichel.

Danskeren understreger, at ingen manager bør føle sig større end Manchester United.

- Efter min mening er Manchester United en meget større klub, end nogen manager i verden er.

- Den manager, der kommer til, bør respektere, hvad Manchester United er. I øjeblikket ser jeg ikke, Manchester United spille på en måde, som jeg ønsker, de spiller på, siger danskeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.