Peter Skaarup bliver ny gruppeformand i DF

Dansk Folkepartis nye formand, Kristian Thulesen Dahl, har sat navne på sit nye hold i partiets top.

Peter Skaarup bliver ny gruppeformand i DF

Dansk Folkepartis nye formand, Kristian Thulesen Dahl, har sat sit hold på Christiansborg, og han har valgt at satse på kendte kræfter, som også tegnede partiets top under Pia Kjærsgaard .

Som ny partiformand stopper Kristian Thulesen Dahl som gruppeformand. Den post overtages af Peter Skaarup, der er partiets retsordfører og nu tidligere politisk næstformand. Peter Skaarup var medstifter af Dansk Folkeparti i 1995.

Ny politisk næstformand er Søren Espersen, der er udenrigsordfører og nu tidligere gruppesekretær. Søren Espersen var også under Pia Kjærsgaard med i inderkredsen og blandt de få medlemmer af partiet, som kendte til Pia Kjærsgaard afgang som formand.

Dermed er der ikke nogen store overraskelser i den fem mand store gruppebestyrelse, som skal tegne linjen for Dansk Folkeparti.

Ny gruppesekretær bliver Martin Henriksen, der er integrationsordfører og nu tidligere menigt medlem af gruppebestyrelsen. Han har på det seneste markeret sig med skarp kritik af S-R-SF-regeringen for at lempe for meget på udlændingepolitikken.

Nyt menigt medlem af gruppebestyrelsen er socialordfører Karin Nødgaard. Og dermed giver Kristian Thulesen Dahl et anerkende nik til den 46-årige Karin Nødgaard, der er datter af medpartistifter og forhenværende medlem af Folketinget Poul Nødgaard.

Karin Nødgaard blev valg til Folketinget for første gang i 2005 og genvalgt i 2007 og i 2011. Hun har i perioden 2007-2011 været partiets kulturordfører samt ordfører for idræt og medier. I samme periode har hun været formand for Folketingets Kulturudvalg.

Formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, begrunder valget af Karin Nødgaard med blandt andet den store fokus, som partiet i en årrække har haft på socialområdet, og at velfærden generelt er under pres.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.