Philip Larsen er klar til at vende NHL ryggen

Philip Larsen har ikke nogen NHL-kontrakt næste sæson, og den nærmeste fremtid kan ligge i Europa.

Han er noteret for 125 kampe i NHL, men der kan godt komme til at gå en rum tid, før Philip Larsen igen kommer på isen i den nordamerikanske ishockeyliga, der er alle ishockeydrenges hedeste drøm.

Kontrakten med Edmonton Oilers udløber 30. juni, og esbjergenseren har den seneste måned forsøgt at få afklaret sin nærmeste fremtid, men uden held.

Nu erkender han, at han kan blive tvunget til at søge væk fra NHL.

- Jeg har åbnet for at finde en klub i Europa. Førsteprioriteten er selvfølgelig NHL, men man skal jo også se sig om, siger Philip Larsen.

- Edmonton Oilers har ikke sagt, at de ikke vil forlænge, men man skal også være realistisk. De har tilsyneladende ikke de store planer med mig, mener den 24-årige back.

Hvis Philip Larsen forlader NHL, skal fremtiden ligge i enten den russiske KHL-liga eller den schweiziske Nationalliga A, hvor pengene er størst i europæisk ishockey.

- Man spiller jo ikke for pengenes skyld, men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke kiggede på økonomien, forklarer han.

Den spilintelligente og offensivt meget stærke back har haft en turbulent sæson, hvor han undervejs blev slået ned af hårdnakket sygdom, som kostede mange kampe.

Men når han var på isen, gik det ganske fornuftigt for Larsen, der blev noteret for 12 point i 30 kampe.

- Da jeg blev hentet til Edmonton fra Dallas sidste sommer, føltes det helt rigtigt, og jeg var lige kommet fra VM, hvor det var gået rigtig godt. Men det har været et mentalt hårdt år, fordi jeg ikke rigtigt synes, jeg har fået en chance.

- Jeg fik aldrig den rolle på holdet, som jeg havde håbet på. For eksempel som holdets første offensive back. Men jeg føler, at jeg hører hjemme i NHL, understreger Philip Larsen.

De kommende uger er han med på det danske landshold, der spiller A-VM i Minsk, og når det er overstået, håber han endelig at finde en arbejdsgiver til den kommende sæson.

Og allerhelst i NHL.

- Jeg har en god fornemmelse. Men der er meget politik indblandet i den slags, det skal man ikke tage fejl af, siger Philip Larsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst