Pia Fris Laneth fortæller om Luthers Käthe og andre kvindfolk

Pia Fris Laneth.Foto: Peter Tygesen
3. april 2017 07:00

I anledningen af 500 året for reformationen har Skagens Bibliotek inviteret forfatter Pia Fris Laneth, tirsdag 18. april klokken 19.30 i Salen på Kappelborg, til at fortælle om Luthers Käthe og andre kvindfolk.

Pia Fris Laneth er prisbelønnet forfatter, journalist og fortæller.

Hun blev landskendt for bestselleren "Lillys Danmarkshistorie", og hendes seneste bog "1915 - da kvinder og tyende blev borgere" fik Weekendavisens litteraturpris. I efteråret, kunne man opleve hende i Tv2s "En bid af historien", hvor hun tonede frem på skærmen med hendes historiske viden.

Udover hendes forfatterskab, roses hun for at være en fremragende fortæller.

Oplev Pia Fris Laneth, som vil tage os med på en rejse tilbage i tiden til år 1525, hvor Luther og Katharina giftede sig og fik seks børn. Ægteskabet mellem den forhenværende munk og nonne var en moralsk katastrofe i samtidens øjne.

Under pesten drev Katharina et hospice, hvor hun og kvindelige ansatte plejede de syge. Katharina var viljestærk, veluddannet og på mange måder sin mands jævnbyrdige. Stik mod lov gjorde Luther i sit testamente Katharina til enearving og børnenes formynder.

Da han døde nedlagde Katarinas fjender indsigelse imod testamentet, og familien mistede vigtige indkomstkilder. Reformationen blev et tilbageslag for kvinders rettigheder.

Der kræves billetter til arrangementer, som er arrangeret af biblioteket.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...