Pia K. freder folkepension i skattereform

Regeringen får ikke en skattereform med Dansk Folkeparti med indgreb i folkepensionen, siger Pia Kjærsgaard.

Pia K. freder folkepension i skattereform

Regeringen må frede folkepensionens grundbeløb, hvis den vil lave en skattereform med Dansk Folkeparti.

Det fastslår partileder Pia Kjærsgaard, før hun onsdag forhandler skat med finansminister Bjarne Corydon (S).

- Man reducerer folkepensionens grundbeløb, som er så afgørende for Dansk Folkeparti. Det er helt tosset at sige, at nogle ikke får grundbeløbet, men at det reguleres, så det bliver almisser, siger Pia Kjærsgaard og fortsætter:

- Vi stiller ikke ultimative krav, men det ville være uladsiggørligt og helt på tværs af alt, vi har stået for. Hvis vi piller ved noget så fundamentalt som folkepensionens grundbeløb, så vil folk tænke: "Hvad bliver det næste?".

Regeringen vil sænke folkepensionens grundbeløb med 13.600 kroner for velstillede, mens fattige folkepensionister får hævet pensionstillægget tilsvarende.

Dansk Folkeparti vil heller ikke lade offentlige overførsler som dagpenge, kontanthjælp og folkepension stige langsommere, som regeringen foreslår, påpeger Pia Kjærsgaard.

- Det er en dårlig idé. Helle Thorning har indrømmet, at hun har svært ved at forklare sig. I en tid, hvor folk er nervøse for at miste deres arbejde, taler man om udbud af arbejde, mens man ikke regulerer overførselsindkomsterne som før, siger hun.

S-R-SF-regeringens skattereform har en langt skævere social balance, end de skattereformer Dansk Folkeparti lavede med VK-regeringen, mener Pia Kjærsgaard.

- Absolut. Denne reform er langt mere socialt skæv. De afgiftsstigninger, der kommer med grænsehandlen, vender den tunge ende nedad. Det rammer mest dem, der i forvejen har mindst, siger Pia Kjærsgaard.

- Jeg fatter ikke, at en regering med Socialdemokraterne og S kan lægge sådan en skattereform frem, siger Dansk Folkepartis leder.

/ritzau/