Pia K. udfordrer Jelved til kulturkamp

De Radikale er blevet et elitært parti uden folkelige rødder, mener DF's værdiordfører Pia Kjærsgaard.

Pia K. udfordrer Jelved til kulturkamp

Det Radikale Venstre er endt som et multikulturelt parti, som svigter sine folkelige rødder i højskolesangbogen og dansk kultur.

Kritikken bliver fremsat af Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, som er mere end klar til at føre værdikamp med De Radikales nye kulturminister, Marianne Jelved.

- Jeg kan forstå, at Marianne Jelved vil føre radikal værdikamp i Kulturministeriet. Det hilser jeg meget velkommen. Jeg vil have hele den folkelige kultur med, som er meget forankret i kulturen og Kulturministeriet, siger Pia Kjærsgaard.

Forskellen ses af, at Jelveds forgænger, Uffe Elbæk, gav seks millioner kroner til gøglerskolen Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), men ville beskære klassisk dansk kultur som Fregatten Jylland, den Gamle By i Aarhus og Gl. Estrup Museum, påpeger hun.

- Elbæk havde et meget snævert kultursyn. Han ville slet ikke den brede kultur. Det, der binder os sammen som nation, er forsvar, Gud, Konge og Fædreland. Der ligger vi meget langt fra hinanden, siger Pia Kjærsgaard.

Dansk Folkeparti holder de klassiske radikale traditioner med rod i salmebogen og højskolesangbogen i hævd. Derimod er De Radikale endt som et elitært parti med multikulturelt fokus, mener hun.

- Dansk Folkeparti indleder hvert gruppemøde med at synge fra højskolesangbogen. Det, tror jeg næppe, De Radikale gør. Vi har overtaget mange af de gode, gammeldags kerneværdier, men vi har stadig plads til det nye, siger Pia Kjærsgaard.

- Sådan er det jo, siger DF's værdiordfører med henvisning til det berømte udtryk fra De Radikales partileder Margrethe Vestager.

- Der er en meget stor værdi i, at man kender historien og de danske værdier, påpeger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.