Danmark

Pia Kjærsgaard: Det er uværdigt at give gamle ble på

Vi skal protestere på de gamles vegne, når de tvinges til at gå med ble, lyder det fra DF's Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard: Det er uværdigt at give gamle ble på

Det er uanstændigt, at mange beboere på plejehjem tvinges til at gå med ble, fordi kommunerne sparer så meget.

Det siger Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, til Jyllands-Postens undersøgelse hos plejehjemslederne, hvor knap halvdelen oplyser, at over 60 procent af beboerne på deres plejehjem bruger ble.

- Det er meget uværdigt for de gamle. Det bliver værre. Kommunerne skærer mere og mere ned. Det er uanstændigt. Vi skal protestere på de gamles vegne. Det må vi gøre i Folketinget. Vi kan ikke acceptere, at man skal gå med ble, siger Pia Kjærsgaard.

Hun frygter en stadig mere umenneskelig hverdag for beboere på plejehjem, hvor de ansatte afløses af spiserobotter, vasketoiletter, videomøder med lægen og robotstøvsugere.

- Der er færre og færre varme hænder. Hvis man kunne bruge digitaliseringen til, at der blev mere tid til de gamle hos plejepersonalet, så ville det være til at drøfte, siger Pia Kjærsgaard.

Spørgsmål: - Er det ikke umuligt at skaffe flere varme hænder med få unge og stadig flere gamle?

- Det mener jeg ikke. Vi skal være glade for, at der bliver flere og flere ældre. Vi lever lidt længere og kan nå nogle flere ting i vores liv. Så må vi sætte nogle ressourcer af til det. Værre er det jo ikke, siger Pia Kjærsgaard.

Socialordfører Maja Panduro (S) finder det "uacceptabelt og uværdigt at lade ældre mennesker gå rundt med ble på, hvis de i stedet kan trænes og hjælpes til at gå på toilettet."

Hun forstå ikke, at Pia Kjærsgaard ønsker Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

- I fremtiden kommer der flere ældre, og det betyder netop, at der vil være brug for flere varme hænder, men Venstres politik betyder, der vil være færre til at hjælpe de ældre på toilettet, mener Maja Panduro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst