Pia Olsen Dyhr angriber Thornings DF-strategi

Socialdemokraterne angriber DF, men det er "stupidt" ikke at lave politik med DF, siger SF's formand.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, åbner et opgør med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Socialdemokraternes plan for, hvordan rød blok kan genvinde magten.

Mens S har erklæret åben krig med kampagner vendt direkte mod Dansk Folkeparti frem til valget, går SF den modsatte vej, skriver Jyllands-Posten.

Under Pia Olsen Dyhrs ledelse har partiet tidligere lavet en dagpengealliance med Dansk Folkeparti, og nu rækker hun hånden ud til DF-formand Kristian Thulesen Dahl på ældreområdet.

- Vi er ikke enige med Socialdemokraterne om strategien. Jeg er optaget af at få SF's politik igennem.

- Jeg er også optaget af, at Socialdemokraterne genvinder magten. Men det gør man ikke, tror jeg, medmindre man begynder at tage Dansk Folkeparti alvorligt, siger Pia Olsen Dyhr.

- Jeg forstår ikke Socialdemokraternes strategi. Når man eksempelvis gerne vil løfte ældreområdet i kommunerne, skulle man så sige, at det vil man ikke gøre sammen med dem, fordi de er Dansk Folkeparti?

Det, synes jeg simpelthen, er stupidt, siger SF-formanden til Jyllands-Posten.

Politisk ordfører Ole Hækkerup (S) afviser et kursskifte.

- Jeg vil gerne advare. Når man stemmer på DF, får man Lars Løkke (formand for Venstre red.) og nulvækst. Det er det stik modsatte af det, som jeg egentlig også troede, at SF var imod, nemlig velfærd på skrump.

- Det skal vi sige højt og klart til folk, siger Hækkerup.

Dansk Folkepartis formand konstaterer, at "der er en fuldstændig afgrundsdyb forskel" på den måde, SF og S forholder sig til DF på.

- Socialdemokraterne bekæmper os med kampagner. Pia Olsen Dyhr har valgt den modsatte linje. Det tror jeg, at danskerne bryder sig mere om på sigt, siger Thulesen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden