Pia Olsen Dyhr om børnepakke: Jeg er ikke imponeret

Børnepakke sikrer ikke én voksen til tre børn i vuggestuen og én voksen til seks børn i børnehaven, mener SF.

Det har betydning for resten af børns liv, hvor meget opmærksomhed de møder, når de starter i daginstitution. Derfor burde regeringen være langt mere ambitiøs med sin børnepakke.

Sådan lyder det fra det tidligere regeringsparti SF, der nu er støtteparti for SR-regeringen.

Ifølge DR vil regeringen afsætte en pulje på 500 millioner kroner, der fremover skal sikre nok voksne i daginstitutionerne. SF's formand, Pia Olsen Dyhr, siger efter de foreløbige oplysninger om indholdet i børnepakken:

- Regeringens børnepakke ser ud til at være et skridt i den rigtige retning. Men jeg er bestemt ikke imponeret over ambitionsniveauet. Jeg vil kalde det et babyskridt i den rigtige retning, siger Pia Olsen Dyhr.

SF går lige som pædagogernes fagforening, Bupl, og mange forskere ind for, at antallet af pædagoger per barn bør øges.

- SF har sagt det helt tydeligt. Vi vil over de kommende år øge midlerne til flere voksne i daginstitutionerne med to milliarder kroner. Det svarer til én voksen til tre børn i vuggestuen og én voksen til seks børn i børnehaven, siger Pia Olsen Dyhr.

SF er dog ikke ligeså begejstret for minimumnormeringer som Enhedslisten, der kritiserer regeringen skarpt for tilsyneladende at droppe minimumnormeringerne i pakken. Derfor er fokus for SF primært på flere penge til at ansætte pædagoger for.

Pia Olsen Dyhr mener i den sammenhæng, at det er ærgerligt, at regeringen ikke vil være med til at give et mere markant løft, end det tilsyneladende er tilfældet med børnepakken:

- Gode daginstitutioner er afgørende for at bryde den sociale arv. For få voksne går først og fremmest ud over børn fra dårlige sociale kår.

- Børn fra gode daginstitutioner får bedre uddannelse, er mindre ledige og begår faktisk også mindre kriminalitet, siger Pia Olsen Dyhr, der nu afventer at se udspillet i sin helhed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.