Skagen

Pianist debuterer på Kappelborg

Ung pianist ”tyvstarter” karrieren ved koncert i Skagen

Jacob Alsgaard Bahr ”tyvstarter” sin officielle debut ved koncert på Kappelborg tirsdag i næste uge.PR-foto

Jacob Alsgaard Bahr ”tyvstarter” sin officielle debut ved koncert på Kappelborg tirsdag i næste uge.PR-foto

SKAGEN:Skagen Musik- og Teaterforenings tredje koncert denne sommer har en debutant på programmet. Det er pianisten Jacob Alsgaard Bahr, som har en slags for-debut ved en koncert tirsdag i næste uge, 31. juli kl. 19.30.

- Jacob Bahr har nået megen anerkendelse allerede før sin officielle solistdebut senere i løbet af efteråret. Som 20-årig vandt han således solistkonkurrencen på Det Jyske Musikkonservatorium, med retten til en koncert med konservatoriet orkester. Og 2009 modtog Jacob Bahr som 25-årig Sonnings stipendium til et halvt års studier i Berlin, efter de foregående år at have modtaget legater til sine studier i ind- og udland, fortæller Arne Waage Beck fra musik- og teaterforeningen.
På internetsiden Pianorama skriver han selv: At være en alsidig musiker ligger mig meget på sinde; således indgår jeg ofte i forskellige kammermusikalske sammenhænge og beskæftiger mig ligeledes med at undervise og komponere.
- Uden et nærmere forhåndskendskab får man helt klart indtryk af en ung musiker med et stort og interessant potentiale, som endda allerede er ganske godt udviklet og realiseret. Så hvis Jacob Bahrs karriere tillader det, kan vi forhåbentlig se frem til besøg i Skagen også i de kommende år, siger Arne Waage Beck.
- Ved koncerten, som holdes på Kappelborg, spiller Jacob Bahr en væsentlig del af sit program til den officielle debut med nogle ret forskellig og betydelige værker i klaverrepertoiret, koncentreret i tre værker.
Programmet begynder med Carl Nielsens Chaconne.
- Det andet store punkt i programmet er Beethovens sonate nr. 31 opus 110 fra en periode (1820-22), hvor Beethoven komponerede tre af sine mange betydelige klaversonater.
- Efter pausen bliver vi præsenteres vi for Brahms’ store tredje klaversonate i f mol opus 5, komponeret af en 20-årig Johannes Brahms i 1853. Det var angiveligt det sidste værk, som Brahms viste til Robert Schumann for ’bedømmelse’. Der er tale om et stort værk, også i udstrækning, med fem satser i modsætning til den indtil da gængse fire-sats form, fortæller Arne Waage Beck.
Der kan købes billetter til koncerten på www.skagenbilletten.dk og på Skagen Turistkontor. Der sælges desuden billetter ved indgangen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.