Udland

Pige dræber fem i selvmordsangreb i Nigeria

En lille pige sprængte sig selv og fem andre i luften på et marked i Nigeria. Boko Haram menes at stå bag.

En pige, der menes at have været blot syv år, dræbte søndag sig selv og fem andre, da hun udløste en selvmordsbombe på et marked i det nordøstlige Nigeria.

Angrebet er det seneste i en række, hvor den yderliggående bevægelse Boko Haram har brugt børn til at gennemføre selvmordsbombeangreb.

Foruden de fem dræbte blev 19 mennesker såret i angrebet, bekræfter en hospitalskilde.

Selvmordsangrebet understreger, hvilke alvorlige udfordringer Nigerias regering står over for inden præsident- og parlamentsvalget den 28. marts.

Søndagens angreb i Potiskum er det andet selvmordsangreb mod det samme marked, der sælger brugte mobiltelefoner. Ved begge angreb var der børn involveret.

Det første angreb fandt sted den 11. januar, da to selvmordsbombere sprængte sig selv i luften uden for og dræbte seks mennesker og sårede 37 andre. Den ene af selvmordsbomberne var omkring 15 år.

Forud for angrebet søndag siger lokale vagter, at de forsøgte at forhindre pigen i at komme ind på markedet.

- Vi afviste hende fire gange, for i betragtning af hendes alder havde hun intet at gøre på markedet, siger Buba Lawan, der er leder af et lokalt vagtværn.

Øjenvidner siger, at pigen så ud til at være omkring syv år.

Siden 2009 er mere end 13.000 mennesker blevet dræbt og en million sendt på flugt på grund af Boko Harams væbnede kamp for at etablere en islamisk stat i det nordøstlige Nigeria.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.