Pigekor fejrede 30 års fødselsdag

Korleder Birgit Munch, meldte ud inden, at denne gang bliver den sidste, hvor hun vil samle alle Kammerpigerne

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Egentlig havde Ruth Thomsen for travlt til at tage turen fra Trondheim til Frederikshavn for at deltage i Kammerpigernes 30 års fødselsdagskoncert lørdag 7. november.

- Men da Birgit skrev på Facebook, at dette blev den sidste gang, hun ville samle os allesammen, ombestemte jeg mig.

Og sådan er der nok andre af de tidligere årgange af pigekoret på Frederikshavn gymnasium, der har tænkt. For fakta er, at det er lykkes Birgit Munch at samle 86 kammerpiger - heraf fem af de otte af de allerførste kammerpiger fra korets start i 1985, hvoraf Ruth Thomsen er den ene.

Birgit Munch, der var 29 år, da koret startede, har en evne til at få alle til at føle sig som del af et fælles- skab.

- Alle har en plads. Hun er virkelig meget inkluderende, fortæller fire af deltagerne, der var med i hhv 1985, 1996, 1997 og 2014.

- Men vi må ikke glemme hendes mand Calle. Han er også en stor del af successen med Kammerpigerne, og de mange koncerter og andre musikalske ting, Birgit har stået i spidsen for gennem årene. Han er hendes manager. Det er han virkelig, understreger de fire, Ruth Thosen, Marie Leenskjold, Stine Vejen og Cecilie Sørensen.

Først øve - så feste

Kammerpigernes jubilæumsdag skal naturligvis ikke gå op i nostalgi.

- Så jeg har to nye sange på programmet, som vi skal øve på, og som skal med på programmet til koncerten lørdag kl. 16.00, siger Birgit Munch til NORDJYSKE et par dage før dagen.

Hun er rigtig glad for de mange tilmeldinger til festen, og glæder sig til at se dem alle, flere af dem er blevet hendes venner.

- Vi er jævnaldrende, synes jeg. Men når jeg siger, at vi gamle kan sidde sammen, så svarer de, at de slet ikke er så gamle som mig, fortæller korlederen.

Birgit Munch har på forhånd lagt noderne ind i Kammerpigernes facebookgruppe, så de kan forberede sig.

- Både noderne til de nye sange, og til dem vi sang den gang, vi var i koret. De noder har jeg i øvrigt stadigvæk, siger Ruth Thomsen.

- De gamle sange. Dem kan de, lyder det fra dirigenten, og Birgit Munch siger, at selvfølgelig skal de synge ”Thats what friends are for.”

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.