Piger er fremtidens jazzstjerner

Et hold musikglade piger kastede sig frygtløst ud i improvisation og leg med musikalske stemninger

14
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:I løbet af vinterferien har sprøde jazz toner spredt sig under Nordkrafts tag. I alt 16 piger i alderen 10-15 år har valgt at bruge deres vinterferie på at spille jazz og improvisere på forskellige instrumenter. Seks af pigerne kommer fra Kulturskolen i Brønderslev.

- Det er blevet populært. Vi havde et par stykker fra Brønderslev sidste år. Jeg tror, de har haft det sjovt og spredt rygtet, siger Morten Tandrup, projektleder på Jazz Camp for piger.

- Første dag prøvede vi alle instrumenter, og så har instrumenterne roteret blandt os, så vi prøver alle instrumenter, fortæller Freja Petrea Ferrieux på 11 år fra Brønderslev. Hun har fundet sit helt personlige instrument.

- Det er tværfløjte. Den hører hjemme i mig.

Frejas søster Hannah Ferriux, der spiller klaver, vil gerne leve af musikken, hvis hun får mulighed for det og vil opfordre sin musiklærer til at inddrage mere jazz i musikundervisningen.

Målet med JazzCampen er at give piger lyst til spille rytmisk musik og ad åre rette op ubalancen mellem mænd og kvinder.

Jazz piger imponerer mænd

En af pigegrupperne, der spillede på Nordkraft, flyttede den blandt mænd gængse opfattelse af piger og kvinder.

- Det har været inspirerende at se, hvor frygtløst, de har kastet sig ud i at improvisere. Jeg kommer fra et mandefag, hvor opfattelsen er, at piger og kvinder er tilbageholdende, men det her hold har vist det modsatte. Vi skal bare give dem plads. Når jeg har givet pigerne forskellige metoder til at improvisere, så har de kastet sig ud i det. Det er jeg stolt og overrasket over, siger underviser Michell Smedegaard Boysen.

Improvisation med fortællingEn af metoderne, som Michell Boysen brugte, var at improvisere en stemningsfuld fortælling, som pigerne fandt passende toner til.

- Vi bliver også bedre til at lytte til de andre.

Michell S. Boysen er ikke i tvivl.

- Det er fremtidens jazzstjerner, der står her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.