Piger er gode til at bruge bolden

Jetsmark IF’s U17-piger har ikke tabt en kamp i to sæsoner. Nu spiller de i mesterrækken

Anders Andersen
Modstanderne får virkelig kam til deres hår, når de møder pigerne fra Jetsmark IF. Der kæmpes inderligt til både træning og kamp. ?Foto: Laura Guldhammer
Pandrup 7. januar 2016 09:57 - Opdateret 7. januar 2016 13:40

PANDRUP: Disen hænger tungt over banerne ved Jetsmark Idrætscenter. Sæsonen sluttede i oktober, men der er stadig mange skud i tågen. Der er trængsel på kunstgræsbanen. Adskillige store og små hold har cirka en kvart bane hver at træne på.

En flok hestehalede spillere galopperer rundt med lyserøde fodbolde i den ene ende. De træner sammenspil. Det er U17-pigerne. De giver virkelig modstanderne kam til deres hår. Pigerne har ikke tabt en eneste kamp i to sæsoner. Kammen har også været i brug denne aften.

- De sagde til mig, at de ikke ville træne så hårdt i dag, nu hvor der skulle tages billeder. De ville ikke se dumme ud, siger træner Peter Andersen med et stort grin. Han er stolt af sit hold, der har gjort det over alt forventning.

Og man skal ikke tage fejl. Skønt pigerne vil være fotogene, er der hård konkurrence. Der er 13 spillere at vælge imellem til de 11 pladser på banen. Alle vil være bedst:

- De er her ikke for at plukke blomster. Der bliver gået lige så hårdt til den som hos drengene. Pigerne er virkeligt dygtige og gode til at bruge øvelserne i kamp, roser træneren, der har trænet pigerne i et år. Han har mange års træning med forskellige drengehold bag sig.

Han mener, at pigernes store force er sammenhold og evnen til at holde hovedet koldt, når adrenalinen pumper.

- Hvis drengene ikke hører noget fra sidelinjen, så ender det tit i kaos. Pigerne er meget bedre til at tænke selv og justere taktikken undervejs i kampene, siger Peter Andersen.

De dygtige fodboldpiger er 14-15 år. De kommer primært fra Pandrup, men også fra Nørhalne og Aabybro, hvor to spillere for nyligt er kommet til, fordi de hørte, der var et velspillende hold i Pandrup. Pigerne kender hinanden gennem mange år.

I følge træneren er nøgleordene bag succesen gensidig respekt, godt sammenspil og åbenhed over for hinanden og nye spillere. Træneren tror på holdet:

- Der er ingen klikedannelser på holdet og nye spillere bydes hurtigt velkomne. Jeg tror, at holdet kan komme rigtigt langt og måske slutte i top 3 i den kommende sæson, siger Peter Andersen.

For at øge fysikken mod andre U17-modstandere, der kan være et år ældre og stærkere, har pigerne besluttet, at der skal styrketrænes som forberedelse til næste sæson, to gange om ugen. Dertil kommer cirkeltræning.

Træneren er overbevist om, at bedre fysik vil betyde noget på banen. Han er dog lidt bekymret for, om mange af spillerne vil på efterskole til næste år, men han håber, han kan bevare en grundstamme. Næste sæson starter i januar.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...